Diari Més

Sanitat

Autoritats rastregen a pacients atesos per un metge amb COVID-19 als EUA

Funcionaris de salut han de rastrejar als pacients i personal que va poder estar exposat al virus

Una professional treu una mostra per fer la prova de coronavirus a l'Hospital Clínic.

Espanya ja supera les xifres de morts per coronavirus de la Xina, amb 3.434 persones que han perdut la vidaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un metge del sud de Califòrnia va donar positiu en la prova deCOVID-19, obligant els funcionaris de salut aquest dissabte a rastrejar als pacients i personal que va poder estar exposat al virus, enmig del creixent número de contagiats en l'estat.

El Departament de Salut del Comtat deRiversideva informar la nit d'aquest divendres que un metge de la clínicaRiversideMedicalClinic, a prop a la ciutat de MorenoValley, va contreure el virus.

«Aquesta és una situació desafortunada; estem prenent totes les mesures necessàries per a protegir als pacients i al personal» va dir en un comunicat CameronKaiser, director del Departament del Comtat deRiverside.

Les autoritats de salut del comtat estan treballant amb la clínica per a determinar quants pacients van ser atesos pel metge des que es presumeix que va adquirir la malaltia, i sotmetre'ls a la prova. El personal que va estar en contacte directe amb el metge ja va ser notificat.

«Desafortunadament, els nostres professionals de la salut no estan immunes a aquest virus i tots hem de seguir les recomanacions de quedar-nos en cas quan estem malalts», va expressar el Supervisor del Comtat deRiversideJeffHewitt.

Aquest dissabte alguns dels pacients que van estar exposats es faran la prova, que proveirà la mateixa clínica. El metge es troba aïllat, i s'espera que es recuperi, va advertirKaiser.

Aquest divendres, el comtat deRiversideva reportar la mort d'un jove de 25 anys d'edat, que treballava com d'un tècnic farmacèutic, i havia estat diagnosticat amb la malaltia.

El pacient es trobava en aïllament a la ciutat de la Cinquena, a la Vall deCoachella, on va ser trobat sense vida. Riversideestà contigu al comtat de Los Angeles. Les autoritats estatals de Califòrnia, van advertir que fins a aquest dijous 48 treballadors de la salut s'havien contagiat amb el virus.

Segons el comptatge del periòdic Los Angeles Times, en la nit del divendres Califòrnia registrava 102 persones mortes ambCOVID-19i 4.905 casos confirmats

tracking