Diari Més

Economia

11 trucs de treballadors de LIDL per a fer la compra durant l'estat d'alarma

Hi ha un franja horària en la qual no trobaràs a ningú

Imatge d'arxiu d'un establiment de LIDL

11 trucs de treballadors de LIDL per a fer la compra durant l'estat d'alarmaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lidlté repartides per Espanya més de 600 botigues, que han canviat d'aspecte aquesta última setmana per a protegir als seus empleats davant l'avanç delcoronavirus. Les mampares instal·lades en les caixes és un dels canvis que ha executat la cadena alemanya des que el dissabte 14 de març es va decretar l'estat d'alarma.

Ara l'horari de tancament s'ha avançat dues hores —de dissabte a diumenge, de 9.00 a 20.00 hores— i l'aforament dels seus establiments és limitat. Només poden entrar 50 persones per botiga.

Sense aclaparament de gent a les botigues, la qual cosa no és tan clar és si haurem de fer cua per a entrar a unLIDL. Una vegada dins, potser no trobem tot allò que volem. Les imatges publicades en mitjans i xarxes de supermercats arrasats donen peu a molts dubtes. Hi ha una hora millor que una altra? Trobarem tot el que busquem?

1. La millor hora és de 13.00 a 17.00 hores perquè no sol haver-hi massa gent.

2. I els dies amb menys clientela són dimarts, dimecres i divendres.

3. Fruita, verdura i carn es reposen a primera hora tots els dies.

4. La resta de productes també es reposen, però per un altre ordre. Després dels frescos van els congelats i ja finalment el que anomenen sec. Això és com es diu als productes que no s'emmagatzemen en nevera.

5. Que no hi hagi alguna cosa en una prestatgeria no vol dir que estigui esgotat. Al contrari del que s'està fent enMercadona, enLIDLno es buida en botiga tot el subministrament quan arriba. La reposició és gradual.

6. A més els reposadors fan de caixers. Això vol dir que si hi ha cua per a pagar, omplir els prestatges passa a segon pla. La prioritat és cobrar.

7. Sí que hi ha productes que estan escassejant, encara que no són necessàriament els granshitsdeLIDL. «Si no els tenim és perquè els proveïdors no tenen suficients per a proveir el devessall que comporta la situació», compte un empleat, que posa tres exemples: cervesa, vi i espaguetis.

8. Per a assegurar-se el pa cal anar al matí. L'última fornada es treu entorn a les 15.00 hores per la qual cosa és fàcil que si es va a la tarda ja no hi hagi res.

9. Les promocions continuen. No sols estan les del catàleg, hi ha més a les botigues. De fet hi ha dies en què es posen fruites i verdures a meitat de preu encara que no estiguin dolentes.

10. El que no hi ha són productes desinfectants ni guants.

11. Sí que es pot comprar lleixiu i paper higiènic. La febre per aquest últim producte s'ha frenat i ja no fa falta fer apilament com si ho anessin a prohibir. En aquest sentit sí que cal tenir tranquil·litat.

tracking