Diari Més

Laboratoris de microbiologia asseguren que els tests ràpids no funcionen bé

Apunten que la sensibilitat és del 30% quan hauría de ser del 80% per tenir fiabilitat

Imatge del laboratori de l'Hospital Clínic que fa proves de coronavirus.

Laboratoris de microbiologia asseguren que els tests ràpids no funcionen béACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els test ràpids que el Govern espanyol vol portar des de la Xina per realitzar una detecció massiva del Coronavirus no són fiables segons han assegurat laboratoris de microbiologia de grans hospitals alDiari El País.

Segons recull aquest mitjà, els resultats d'aquests assajos no són gaire optimistes pel que fa a la fiabilitat d'aquesta prova. Aquesta prova ràpida, fabricada per la companyia xinesaBioeasy tenen una sensibilitat del 30%, quan hauria de ser superior al 80% per tal que tinguin un grau de fiabilitat que els faci adeqüats per saber la realitat de la pandèmia al nostre país. En aquest sentit, els experts que han avaluat aquests kits de detecció asseguren que caldrà continuar utilitzant la prova actual, laPCR i ho han traslladat a l'Institut de Salut Carles III, dependent del Ministeri de Sanitat. Aquesta és una tècnica laboriosa, que requereix equipament específic i fins a quatre hores fins a obtenir el resultat definitu.

Cal recordar que el passat 21 de març, elgovern espanyol ha comprat 640.000 d'aquests tests que poden determinar si una persona està infectada amb covid-19 en 15 minuts . Així ho va anunciar Raquel Yotti, directora de l'Institut de Salut Carlos III en la roda de premsa diària per seguir la crisi del coronavirus.

tracking