Diari Més

Salut

El Govern contracta els primers 70 professionals per reforçar residències amb manca de personal pel coronavirus

Fa una crida a inscriure's a la borsa de treball i donarà formació online a les persones que no tinguin experiència

Imatge d'arxiu de dues infermeres amb un pacient.

Salut demana als centres sanitaris que «evitin» proves que no siguin urgents per prioritzar l'atenció al coronavirusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern està a punt de contractar els primers 70 professionals per reforçar residències amb manca de personal pel coronavirus. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) han creat equips de suport per prestar serveis d’atenció a les persones en situació de dependència a les residències d'atenció a gent gran, persones amb discapacitat i persones amb malaltia mental, així com en els serveis d'ajuda a domicili. Es preveu que s'incorporaran més treballadors. Les dues entitats fan una crida a inscriure's a la borsa de treball, i donarà formació online a les persones que no tinguin experiència.
Aquests 70 primers professionals s’afegeixen als 83 que el departament ja ha posat com a reforç per a 22 residències a través dels Serveis d’Atenció Domiciliària aquesta setmana.

L’objectiu principal de la creació d’aquests equips és poder donar una resposta més àgil a les residències amb dèficits de personal com a conseqüència de la crisi sanitària. Però, a més, aquesta convocatòria aporta també una oportunitat a aquelles persones que hagin pogut perdre la feina pel coronavirus.

tracking