Diari Més

Societat

ACAVE denuncia les aerolínies que es neguen a tornar els diners pels bitllets d'avió cancel·lats pel Covid-19

Les agències de viatges critiquen que només els ofereixen vals bescanviables «com a única alternativa»

Imatge d'arxiu d'un avió Air Europa.

Air Europa presenta un ERTO com a conseqüència del coronavirusWikipedia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació Corporativa d'Agències de Viatges Especialitzades (ACAVE) ha presentat les primeres denúncies davant l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) contra les aerolínies que es neguen a tornar l'import dels bitllets cancel·lats arran de la crisi sanitària del coronavirus. Segons la patronal de les agències de viatges, les companyies estan obligades a retornar els diners en metàl·lic, transferència bancària o a través d'un xec o a facilitar un altre transport el més aviat possible o en una data posterior però estan oferint «com a única alternativa» un val bescanviable. Davant aquest escenari, les agències afirmen que s'estan trobant que els clients es neguen a acceptar a aquesta opció.
Algunes de les aerolínies denunciades són Air Europa, El Al, Emirates, Aegean Airlines, Aeroméxico, TAP, Air Transat, Avianca i Lufthansa.

ACAVE recorda que la Comissió Europea va deixar clar a la Guia de drets dels passatgers amb motiu de la crisi del Covid-19 que les aerolínies havien de tornar l'import dels bitllets en cas que el vol quedés anul·lat. Segons la patronal de les agències de viatges, les companyies es neguen al reemborsament en al·legar que podria suposar la seva fallida.

«Ja que les companyies aèries no han rectificat la seva política de cancel·lacions i les agències de viatges segueixen sense poder donar-los una solució als seus clients, ACAVE ha decidit denunciar algunes aerolínies davant l'Agència Estatal de Seguretat Aèria», ha justificat la patronal, que agrupa més de 500 agències.

tracking