Diari Més

Societat

Lligar 'en línia' en temps de quarantena

És clar que el Covid-19 ho ha canviat tot, inclosa la manera de lligar

A Meetic asseguren que l'intercanvi de missatges ha augmentat un 10% des que va començar l'alerta sanitària i a Tinder un 25%.

Lligar 'en línia' en temps de quarantenaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Buscant veïns per a jugar al bingo, i no pretenc enamorar a ningú però, compte!, Tinc tres rotllos de paper higiènic». És només un exemple de com el coronavirus ha arribat a les aplicacions de cites com Tinder o Meetic, on la quarantena ha canviat la manera de «lligar».

A Meetic proposen una vintena de preguntes perquè els usuaris aprofitin el confinament per a conèixe's millor com, per exemple, «On vas viatjar per última vegada?», «Estàs llegint alguna cosa interessant?», o «Amb qui de la teva família tens més confiança?».

Els usuaris no poden tenir cites en persona, però això no implica que deixin d'interactuar durant la quarantena. De fet, a Meetic asseguren que l'intercanvi de missatges ha augmentat un 10% des que va començar l'alerta sanitària i a Tinder un 25% aquesta setmana respecte a la passada.

No obstant, diversos usuaris consultats per Efe, com Diego, asseguren que a penes estan utilitzant l'aplicació des que es va decretar l'estat d'alarma perquè, segons argumenta aquest jove de 27 anys, molts no busquen «converses de cafè».

«Es parla de quedar quan la quarantena acabi. Això sí, les converses són més avorrides perquè hi ha menys coses que explicar. Pensa-ho, un què tal el teu dia? Té sempre la mateixa resposta en diferents converses. Tots hem passat el dia a casa», comenta Pedro, que porta almenys dos anys utilitzant aquest tipus d'aplicacions.

En canvi, les descripcions dels usuaris sí que semblen més entretingudes, ja que els nous hàbits i realitats que han sorgit arran de la quarantena es veuen reflectides en els perfils, que es valen de l'humor del que ara ja és comú i quotidià, però que fa unes setmanes no ho era.

«Busco un home feminista amb el qual parlar durant aquesta dura quarantena i, ja que estem, que sigui maco. Fumo. Tinc terres. Un gos. Abans em reia del coronavirus, ara estic tancada a casa amb els meus pares», es llegeix en un dels perfils.

En un altre, per exemple, es fa ús del nou valor que el Covid-19 ha atorgat a determinades coses: «Tinc alcohol, gel antisèptic i molt paper higiènic».

De fet, el propi virus compta amb el seu propi perfil en l'aplicació de cites en Tinder: «Coronavirus, procedent de Wuhan. M'encanta viatjar. Una tarda perfecta? Netflix, mata, tos, febre? No sé, pensa-ho», resa la seva descripció, que han pogut veure ja molts en les seves pantalles.

A Meetic afirmen que molts solters i solteres tenen interès a conèixer a algú «fins i tot si no es poden trobar físicament en setmanes», per la qual cosa animen als seus usuaris a «xatejar, enviar missatges o fins i tot realitzar trucades telefòniques».

Respecte als missatges que comparteixen els usuaris en les aplicacions, moltes vegades són un reflex de les dues actituds que la població està prenent enfront de la quarantena: la de ser responsables i quedar-se a casa, o la de ser egoistes i intentar saltar-se el confinament.

D'una banda, Carmen assegura que en una conversa li han arribat «esbroncar» per dir que anava a treballar: «Li vaig dir que anava a l'oficina el dilluns i em va enviar un testament titllant-me d'irresponsable», comenta.

També està l'altra cara de la moneda, així ho confirma Ignacio: «Ahir mateix em van dir de quedar, i li vaig dir que no em volia arriscar, que a més sóc asmàtic i comparteixo pis», assegura.

I no es tracta d'un cas aïllat, ja que diversos usuaris afirmen haver rebut missatges d'aquest tipus, en els quals els ofereixen tenir «cites clandestines» o passar en una mateixa casa la quarantena.

De fet, alguns llancen la proposta directament al seu perfil: «Noi sense Covid-19 busca noia sana per a passar junts la quarantena»; «Busco acompanyant de teletreball i el que sorgeixi» o «Tu, jo, lluitant contra el coronavirus, a casa meva, en quarantena, què me'n dius?», són alguns dels missatges que circulen per l'aplicació.

Per a evitar a això passo, Tinder ha llançat un advertiment amb la qual es troben a les seves pantalles tots els que fan ús de l'aplicació, en la qual assenyalen que aquest mitjà és «genial per a conèixer a gent nova» però protegir-se del coronavirus és «més important», per la qual cosa mitjançant un enllaç remeten als usuaris les recomanacions de l'Organització Muncial de la Salut (OMS).

La companyia no ofereix dades sobre si ha crescut o no el nombre d'usuaris, però apunten que «a mesura que una regió es veu més afectada per mesures d'aïllament físic, les converses que s'estableixen són més nombroses i, sobretot, més llargues i entretingudes».

També observen canvis en els termes més utilitzats pels usuaris, que des que va començar l'epidèmia han passat a ser «Queda't a casa», «Estar fora de perill», «Distanciament social» i «Renta't les mans», sent «Com estàs?» l'únic que ha aconseguit romandre després de la irrupció del virus.

A partir d'aquesta setmana, Tinder oferirà a tots els usuaris de manera gratuïta i fins al dia 30 d'abril una funció per a connectar amb qualsevol persona de qualsevol lloc del món que sigui usuari de l'aplicació per a «sortir de la quarantena de manera virtual» i parlar sobre com s'està vivint l'aïllament amb persones d'altres països.

És clar que el Covid-19 ho ha canviat tot, inclosa la manera de lligar.

tracking