Diari Més

Actualitat

Com fer una mascareta casolana, pas a pas

Destaquen la importància de fer servir teixits hidròfugs que expulsin la humitat

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha elaborat unvídeoamb les recomanacions per fer mascaretes casolanes. Entre els consells difosos destaca la importància de fer servir teixits hidròfugs que expulsin la humitat, com tovalloletes de bebè assecades o mocadors de rentar les ulleres. Així mateix, també recomanen el teixit de les samarretes de cotó o de les fundes de coixí que poden assolir un nivell de filtratge de més del 60%.

El vídeo del Departament de Salut, però, no és l'únic que ho explica. A Alcanar, una seixantena de cosidores estan elaborant 3.000 mascaretes per a col·lectius vulnerables. A banda del seu gest de solidaritat, les cosidores ebrenques han elaborat un vídeo on expliquen pas a pas com s'ha de fer una mascareta casolana.

L'encarregada de fer aquest tutorial és Conxita Ferré. Aquesta cosidora explica que, amb un tros de tela de 21x19 centímetres, es fan tres plecs a la roba i es passen els repunts amb la màquina de cosir per enganxar també les gomes. «Més senzillet no pot ser», conclou al final del vídeo de demostració.

Així mateix, a la xarxa es poden trobar nombrosos tutorials on es detalla el procés. Un d'ells és el de Casa Peseta, on es mostra tots els materials i eines necessaàries per a elaborar-la. La protagonista del vídeo recorda que aquesta mena de mascaretes casolanes no estan homologades i que després d'utilitzar-les cal rentar-les a 60º, per assegurar-ne la seva desinfecció.

Algunes de les mascaretes confeccionades a Mataró per a centres sanitaris.

Salut explica com fer mascaretes casolanes en un vídeoACN

tracking