Diari Més

Mobilitat

Renfe cancel·la el servei ferroviari a les línies R7, RG1 i RT1 mentre duri l'estat d'alarma

L'oferta a la resta de les línies de Rodalies serà del 66% els dies feiners i del 50% en dissabtes i festius

Imatge d'arxiu d'un comboi de la línia R16. ACN

Rodalies, tren, R16ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Renfe ha anunciat que a partir d'aquest dimecres es cancel·larà el servei ferroviari a les línies R7, RG1 i RT1 mentre duri l'estat d'alarma. A través d'un comunicat emès aquest dimarts, l'empresa ha especificat que a l'R7 la Universitat Autònoma de Barcelona està tancada i que la resta d'estacions de la línia ja estan servides per l'R4. Pel que fa a l'RG1, aquesta línia comparteix recorregut amb trens de les línies R11 i R1, mentre que els viatgers de la línia RT1 disposen de serveis en les línies R14, R15 i R16 per desplaçar-se entre Tarragona i Vilaseca. En el mateix comunicat, l'operador de la xarxa ferroviària també ha explicat que modificarà el servei a les línies de Rodalies per adaptar-lo a la demanda durant l'estat d'alarma.

D'ara endavant, l'oferta del servei en dies feiners serà del 66% en totes les línies, mentre que els dissabtes i festius l'oferta es reduirà un 50% respecte al servei habitual dels dissabtes. Els nous horaris busquen que «es respecti el propòsit de mantenir les distàncies entre els viatgers recomanades per les autoritats sanitàries» i que es mantingui un nivell d'ocupació que representi un terç de la màxima capacitat de cada línia. Els nous horaris es poden consultar a través dels canals digitals d'informació de Renfe i Rodalies de Catalunya i als telèfons 900 41 00 41 i 912 320 320.

L'anunci es produeix després que el servei ferroviari acumuli diversos dies registrant un descens en la demanda que es mou entre el 90% i el 95% respecte a l'activitat habitual. Aquest dimarts, la demanda a les línies operades per Renfe ha estat del 92,4% en comparació a un dia sense incidències.

tracking