Diari Més

Confinament: Puc sortir de casa? Puc anar a comprar?

Et facilitem un llistat d'aquelles preguntes que pots tenir sobre el confinament

En total ja són 12 els afectats.

Salut confirma tres nous casos de coronavirus a Catalunya i eleva a dotze els afectatsEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil ha publicat un qüestionari de preguntes sobre les restriccions que suposa el confinament decretat ahir per la Generalitat de Catalunya. Te'l desgranem perquè tinguis més clares les mesures que cal prendre per frenar l'avanç del coronavirus.

- Es demana a la població reduir la mobilitat. Intenta no moure't del teu poble ide lateva ciutat, si no és estrictament necessari.

- Les botigues d'aliments, supermercats i similarsestaranoberts durant els14dies de confinament. Si, pots anar a comprar al supermercat, peròrecordaagafar el que necessitis.Allòque tu tinguis de més a casa, pot convertir-se en una necessitat per algú altre. El subministrament de productes està assegurat, així que seny!

- Pots trobar-tepuntualmenten espais oberts, mantenint les distàncies i mesures de protecció i seguretat. Això no vol dir que pots quedar amb amics com si no passés res, recordaevitarreunions socials innecessàries.

- No portis als infants al parc, aprofita per enganxar-los a la lectura, per jugar a jocs de taula o motivar-los a fer activitats manuals.

- Si, pots anar a casa d'un amic a veure'l, però segueix sempre les mesures de protecció necessàries. I si t'ho potsestalviar, millor.

- Si tens un familiar dependent, ajuda'l i garanteix que rebi l'atenció i la cura necessària.

- Aquelles persones que tinguin mascotes poden treure-les a passejar.Aixòsi, protegeix-te i mantén la distància de seguretat amb la resta.

- Bars, restaurants, cinemes, teatres ialtres centresd'ociromandrantancats.Igualquebiblioteques, museus i centrescívics. I comprar roba? La moda pot esperar,nomésestaranoberts els centres dedicats exclusivament a productes alimentaris, d'higiene o neteja.

- Si tenies cita amb el metge, o per ferrehabilitació: posposa-la. El més importantésevitar col·lapsar el sistema sanitari.

- Eltrensportpúblic seguirà funcionantperoamb la reducció d'un terç de l'ocupació i no és recomanable el seu ús.

- Si has de fer gestions decaràcteradministratiu en un ens públic, consulta amb l'Ajuntament si es poden posposar o fer-los telemàticament.

- No et preocupis, els serveis d'emergència i essencials (aigua, gas,combustible, telecomunicacions...) estan garantits.

tracking