Diari Més

Els sindicats i Abertis pacten un ERO per a 141 treballadors d'Acesa, Invicat i Aucat

Els afectats rebran la indemnització màxima per acomiadament improcedent més plusos en funció de l'antiguitat

Imatge d'un peatge troncal.

Imatge d'un peatge troncal.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els sindicats i Abertis han tancat un acord per aplicar un ERO a 98 treballadors d'Acesa, 29 d'Invicat i 15 d'Aucat, segons han informat UGT en un comunicat. Es tracta d'una xifra menor a la inicialment anunciada, de 175 persones, a finals de febrer. Entre les condicions de l'acord, hi ha la indemnització legal màxima per acomiadament improcedent, és a dir, 45 dies per any treballat amb un màxim de 42 mensualitats fins a febrer del 2012 i de 33 dies amb un màxim de 24 mensualitats des d'aleshores. A més, els afectats percebran 3.000 euros bruts per al personal que pugui acreditar que ha estat treballant de manera ininterrompuda per un període entre cinc i deu anys, mentre que si és superior a una dècada serà de 6.000 euros bruts.
En aquest cas, però, en quedaran exclosos els qui tinguin dret a una indemnització igual o superior als 110.000 euros per extinció de contracte.

D'altra banda, s'ha acordat un conveni especial de cotització per als més grans de 55 anys fins als 63.

L'empresa va al·legar que presentava aquest expedient el descens del pagament del peatge en metàl·lic i l'automatització dels peatges i de l'atenció al client en remot. El passat mes de desembre, la filial d'Abertis Aumar i els sindicats UGT i USO ja van pactar l'acomiadament de 136 treballadors coincidint amb la finalització de les autopistes AP7 i AP4, en els trams entre l'Hospitalet de l'Infant i Alacant i entre Sevilla i Cadis, respectivament.

Segons l'acord, tots els afectats també van rebre la màxima indemnització per acomiadament improcedent, a més d'altres aspectes com l'abonament de l'assegurança mèdica durant els 12 mesos següents a l'extinció del contracte, entre d'altres.

tracking