Diari Més

«Tinc febre i contacte amb positius, però no em fan la prova»

Usuaris es queixen que truquen al telèfon d'assistència de Madrid sense aconseguir resposta

Imatge d'arxiu d'una dona amb mascareta.

«Tinc febre i contacte amb positius, però no em fan la prova»Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prefereix no identificar-se i només dir que és docent en un col·legi de la Comunitat de Madrid, on hi ha diversos companys que han donat positiu. Ella porta dos dies a casa amb una febre encara baixa, ha tingut contacte amb contagiats, però no li fan la prova ni li agafen el telèfon d'atenció.

Explica a Efe que continuarà intentant contactar amb el 900 102 112, però no sap fins quan es podrà quedar a casa sense sortir i sense mantenir contacte amb ningú.

«Aniré amb compte, però també hauré de sortir al carrer abans de quinze dies. Si almenys em fessin la prova...», relata a Efe aquesta dona, convençuda que pot estar contagiada igual que altres companys del seu centre docent i que no hi ha mitjans suficients per a atendre els casos.

«En el meu treball hi ha segur gent infectada a la seva casa i no els fan la prova malgrat haver estat en contacte amb positius», recrimina aquesta jove que té clar una cosa: «Si no és que ens estiguem morint, a passar-ho a casa i sense sortir».

De la mateixa manera pensa una altra afectada. El 25 de febrer va començar a trobar-se malament, l'endemà ja no va anar a treballar. Va rebre antibiòtic perquè tenia infecció i llavors li van dir que en tres dies remetria la febre.

Però no: després de 13 dies a casa, és ara quan ja no té febre. Ha arribat a tenir dies seguits de 39 graus i molta tos seca. No ha permès a ningú entrar a casa, perquè tem que hagi tingut o encara tingui el coronavirus.

Tampoc li han fet la prova. «Si no t'emboliques amb un italià o tens un oncle xinès, no et fan la prova», ironitza aquesta treballadora que eludeix identificar-se, però que necessita saber si ha estat contagiada i pot infectar a altres persones.

Una altra persona en Twitter recalca: «El 900 102 112 no funciona. Trucant des de fa 12 hores i ningú respon. Podem aconseguir informació per alguna altra via?».

Un jove de 22 anys va tenir millor sort. Relata a Efe que ho va intentar dues vegades ahir i en ambdues es va mantenir a l'espera una mitja hora: «Tots els nostres agents estan ocupats».

Al segon intent el va aconseguir. «Em va atendre una noia jove, que em va demanar el DNI i em va fer un test preguntant-me quins símptomes tenia: febre, tos, dificultat en respirar, dolors musculars, fatiga...».

Li van advertir que no necessitava atenció sanitària immediata, i la seva recomanació va ser que, si seguia malament, acudís al seu centre de salut.

Des de la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid es va reforçar ahir el telèfon gratuït d'informació davant del coronavirus (900102112) en passar aquest servei el dimecres de 125 treballadors a 157 i aconseguir els 200 el dijous.

Només ahir dimarts es van atendre 4.095 trucades fins a dos quarts de set de la tarda i s'han derivat 317 al SUMMA 112, mentre que des que es va posar en marxa, el dijous 27 de febrer, ha rebut 16.234 crides.

tracking