Diari Més

Preveuen pèrdues superiors als 33.000 MEUR al sector turístic si la crisi del coronavirus s'allarga

Exceltur denuncia que l'alarma social pel Covid 19 en una «situació d'emergència i d'una intensitat sense precedents»

Un grup de turistes passeja per Salou.

turisme salouACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Exceltur preveu que si la crisi del coronavirus s'allarga quatre mesos les pèrdues al sector turístic s'enfilin fins als 33.668 MEUR sumant l'activitat directa i indirecta i ha demanat «instruments de flexibilització»per afrontar aquesta situació. Segons l'associació, l'alarma social ha situat el sector turístic espanyol en una «situació d'emergència i d'una intensitat sense precedents», ja que les vendes i les reserves han caigut «fins a nivells mai vistos en episodis anteriors», com l'11-S o la SARS. Concretament, Exceltur calcula que des de l'inici de la propagació del virus, s'han registrat caigudes del 46% a 11 de març, una xifra que va anar creixent de manera exponencial des de l'1 de març, quan el descens era del 4,4%.
Exceltur recorda que el sector turístic espanyol representa el 12,3% de l'economia espanyola i que «està en joc la desaparició d'una part molt rellevant del teixit empresarial del sector, que arreu de l'Estat comptabilitza 457.000 empreses i un valor de 157 milions d'euros», segons l'INE.

L'entitat ha qualificat la bateria de mesures proposades pel govern espanyol d'«exigua i insuficient»i demana que s'apliquin urgentment altres mesures, com que s'agilitzin els dies de gestió i aprovació dels ERTO per evitar una major destrucció de llocs de treball, es faciliti l'ajornament sense cost de les quotes de la Seguretat Social i l'IVA, que es pugui flexibilitzar al màxim la distribució de la feina al llarg de l'any i la desvinculació temporal dels convenis i una major dotació de la línia de crèdit ICO de 400 milions d'euros fins almenys els 5.000 MEUR.

tracking