Diari Més

El Govern aprovarà demà mesures extraordinàries pel coronavirus

El cap de l'Executiu ha afegit que hi haurà mesures específiques en l'àmbit del turisme i el transport

Pedro Sanchez al comité federal del PSOE

Pedro Sánchez mostra a seva recepta a Catalunya: "Llei, diàleg i polítiques reals"ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Governaprovarà aquest dijous al Consell de Ministres extraordinari un paquet de mesures laborals i econòmiques per a pal·liar els efectes que el pla de contenció del coronavirus està generant en famílies i empreses.

El president de Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimecres que té previst aprovar demà mesures «contundents i meditades» per garantir el benestar de les famílies, amb ajudes per la cura dels menors, i de les empreses, amb línies de crèdit per afavorir la seva liquiditat.

En aquells sectors que pateixin caigudes temporals de demanda, el Govern preveu procediments de flexibilitat laboral perquè les empreses puguin recórrer a reduccions de jornada o ajustos temporals, evitant així els acomiadaments, si bé vigilarà el seu possible ús inadequat.

A més s'ha compromès a donar suport a la liquiditat de les petites i mitjanes empreses, adoptant línies de crèdit i mesures per afavorir el compliment de les obligacions tributàries mitjançant ajornaments i moratòries.

El cap de l'Executiu ha afegit que hi haurà mesures específiques en l'àmbit del turisme i el transport, que són sectors «referents» en l'ocupació.

Entre aquestes mesures per a les empreses, està previst que el Consell de demà aprovi una moratòria de les cotitzacions a la Seguretat Social d'empreses i autònoms de determinades zones i sectors durant tres mesos, de manera que podran ser abonades en el termini d'1 any a comptar desde la seva meritació, sense recàrrecs ni interessos de cap tipus.

Així mateix, tal com ha anunciat aquest matí el ministre Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá, el Govern està ultimant una prestació extraordinària de la Seguretat Social per compensar als pares que hagin de perdre hores de treball per cuidar els seus fills mentre duri el tancament de col·legis.

Aquesta prestació, que s'està acabant de dissenyar i podria ser provada matí, anirà a càrrec de l'Estat sense cap cost per a l'empresa.

Els pares que hagin de tenir cura dels seus fills i des de la seva empresa no puguin oferir altres solucions, com el teletreball, ha explicat Escrivá, podran sol·licitar una reducció de jornada i la Seguretat Social, via aquesta ajuda extraordinària, abonarà aquesta part del salari.

Després del Consell de Ministres, Sánchez es reunirà amb els presidents de les patronals CEOE i Cepime, Antonio Garamendi i Gerardo Cuerva, i els secretaris generals d'UGT i CCOO, Pepe Álvarez i Unai Sordo, per comentar aquestes mesures i valorar altres que serien adoptades la setmana que ve.

L'objectiu d'aquesta reunió amb els interlocutors socials és la creació d'una taula de diàleg social sota la direcció de Presidència de Govern en la qual s'aborden de manera coordinada totes les negociacions amb els diferents departaments i que afecten el mercat laboral.

No obstant això, ateses les circumstàncies, està previst que el president de Govern expliqui als interlocutors socials les mesures econòmiques i laborals adoptades o pensades respecte a el pla de xoc pel coronavirus.

tracking