Diari Més

Mémora i Àltima ajornen els funerals de persones mortes per covid-19 per minimitzar el risc de contagi entre familiars

L'enterrament o la incineració del difunt sí que es farà i els propparents podran congregar-se acabada la quarantena

El Tanatori de Tarragona.

El Tanatori de Tarragona posa en marxa tallers d'orientació al dolCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mémora i Àltima no faran vetlles ni funerals de persones que hagin mort per covid-19 fins que acabi el període d'aïllament dels familiars i entorn proper, establert en 14 dies. La mesura és per «protegir directament els familiars i professionals que participen en els serveis així com la resta de persones que assisteixin a les instal·lacions», apunten Mémora en un comunicat consultat per l'ACN. Àltima també posposa els funerals de difunts per covid-19 per reduir el risc de contagi, ha avançat el diari 'Ara'. La mesura afecta la vetlla i la cerimònia però sí que es duran a terme l'enterrament o la incineració del difunt. Tres persones, d'edat avançada, han mort a Catalunya per coronavirus, informa el Departament de Salut.
La posposició de vetlles i funerals de persones que han mort per coronavirus és una «mesura addicional per minimitzar els possibles riscos tant de les famílies del difunt com també del personal de la funerària», expliquen fonts d'Àltima consultades per l'ACN.

Aquestes companyies de serveis funeraris informaran les famílies sobre els protocols necessaris a seguir i se'ls oferirà la possibilitat de realitzar els funerals una vegada acabades les quarantenes, assenyalen les mateixes fonts. Passat aquest període, la família podrà decidir la data de celebració del funeral, explica Àltima.

No hi ha cap evidència de risc d'infecció de coronavirus a partir de persones contagiades després que hagin mort. El problema podria ser el contagi entre familiars que havien estat en contacte amb el difunt.

Des d'Àltima indiquen que aquesta és una situació inèdita, tot i que el 2014, amb l'alerta d'Ebola, també es van definir uns protocols especials d'actuació.

Possibilitat de streaming per reduir l'assistència massiva als funerals

Els tanatoris dotats amb equips audiovisuals oferiran a la resta de famílies el servei de gravar i emetre per streaming els funerals per «col·laborar en la prevenció de potencials contagis en reduir l'assistència massiva es les cerimònies», assenyalen fonts de Mémora. Aquest és un servei que s'ofereix des de fa anys i que el grup considera que en aquest escenari és «una bona alternativa preventiva».

tracking