Diari Més

Itàlia estudia suspendre el pagament de les hipoteques a causa del coronavirus

El govern del país anunciarà aquest dimecres una sèrie de mesures destinades a les famílies i a les petites empreses

Imatge de turistes davant la plaça de Sant Pere, gairebé buida, a Roma.

Itàlia estudia suspendre el pagament de les hipoteques a causa del coronavirusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern italià estudia suspendre el pagament de les hipoteques a causa de la paràlisi econòmica en què es troba el país a causa del coronavirus. Així ho ha confirmat Laura Castelli, viceministra d'Economia i diputada del Moviment 5 Estrelles, en una entrevista a la cadena de ràdio pública RAI. La mesura, que encara no és definitiva, té com a objectiu alleugerir l'estrès financer al qual poden estar sotmeses les famílies i les petites empreses durant els pròxims dies. El passat diumenge, l'executiu liderat per Giuseppe Conte va aïllar 16 milions de persones a la zona nord d'Itàlia, un dels principals motors econòmic del país, unes restriccions que ara s'apliquen a tot el país, amb més de 60 milions de persones.
Castelli ha explicat que el govern de Conte ja porta diversos dies treballant amb els bancs per aplicar mesures extraordinàries, com ara la introducció de moratòries. Malgrat tot, no ha especificat quan començaran a implementar-se i quant temps s'allargaran.

El que sí que ha confirmat la diputada del Moviment 5 Estrelles és que el govern italià aprovarà aquest dimecres una sèrie d'ajudes destinades a famílies i pimes per evitar «problemes de liquiditat». El paquet de mesures vol donar suport a les famílies i companyies afectades pel coronavirus i evitar l'expansió del virus a altres zones del país.

tracking