Diari Més

Flexibilitzaran la jornada del personal de l'administració pública amb menors o gent gran a càrrec pel coronavirus

En casos en què sigui «imprescindible» permetran que es quedin a casa

Una noia amb  màscara caminant amb la seva mare pel carrer.

Tercera mort per coronavirus a Espanya: una dona de 99 anys que ha mort a MadridEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d'Estat de Política Territorial i Funció Pública ha emès una resolució sobre les mesures a adoptar pel personal de l'administració pública arran del coronavirus. Entre les mesures, contempla que aquelles persones que tinguin menors o gent gran al seu càrrec i estiguin afectats pel tancament de centres podran flexibilitzar la seva jornada laboral i, en casos en què sigui «imprescindible», es podran quedar a casa. Pel que fa als serveis d'atenció al públic, es prioritzarà l'atenció telefònica i telemàtica. La resolució també estableix que s'evitaran «en la mesura del possible»les reunions de feina, especialment les que impliquin desplaçaments, i es fomentaran les videoconferències.
Paral·lelament, s'ajornaran els cursos i activitats presencials i la celebració de proves selectives, especialment la que tinguin una «concurrència massiva»també es posposaran. La resolució també recomana ajornar els viatges de feina que no siguin necessaris.

La mesura també preveu que el personal de l'administració pública que estigui en situació d'aïllament per la covid-19 continuï rebent el 100% de les seves retribucions mentre estigui en quarantena.

tracking