Diari Més

L'epidèmia del coronavirus

El coronavirus pot sobreviure en l'aire durant 30 minuts, segons un estudi

El virus es pot difondre fins a una distància de 4,5 metres, bastant més de la distància 'de seguretat' que proposen les autoritats sanitàries

Desinfecció de vehicles a Turquia a causa del coronavirus.

El coronavirus pot sobreviure en l'aire durant 30 minuts, segons estudiEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El coronavirus pot sobreviure en l'aire durant almenys 30 minuts i difondre's fins a 4,5 metres, és a dir, més lluny de la «distància de seguretat» recomanada per les autoritats sanitàries de tot el món, segons un estudi publicat per científics xinesos.

L'estudi, dut a terme per epidemiòlegs del Govern xinès i difós per la premsa local, assegura que el virus pot «durar dies» en superfícies on caiguin gotes respiratòries infectades, la qual cosa augmenta el risc de contagi si una persona ho toca i després es frega la cara.

El temps que el virus dura en la superfície depèn de factors com la temperatura, segons l'estudi: per exemple, a al voltant de 37 graus centígrads pot sobreviure de dos a tres dies en materials com a vidre, tela, metall, plàstic o paper.

Aquestes troballes desafien el consell de les autoritats de salut de tot el món que les persones han de romandre separades a una «distància segura» d'un a dos metres, assenyala el periòdic South China Morning Post.

Entretant, les xifres oficials mostren una clara tendència de reducció dels nous contagis per coronavirus a la Xina, que en les últimes 24 hores va comptabilitzar tan sols 19 nous positius, mentre que gairebé 60.000 persones han superat la resultant pneumònia COVID.19.

Així mateix, les autoritats sanitàries xineses van comptabilitzar avui 17 decessos, tots ells a la província d'Hubei, focus de l'epidèmia, que va registrar 17 casos dels 19 nous.

Aquests 17 casos van tenir lloc en la capital d'Hubei, Wuhan, bressol del brot i en quarantena des del passat 23 de gener.

tracking