Diari Més

El 061 rep 18.000 trucades en un sol dia i Salut demana responsabilitat

Elaboren un test per saber si cal o no trucar al telèfon

Imatge del centre de recepció de trucades del 061 CatSalut Respon.

061 CatSalut Respon coronavirusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El telèfon 061 està rebent una allau de trucades, amb un creixement extraordinari en els últims dies. Dilluns se'n van registrar prop de 18.000. El Departament de Salut demana a la població que faci un ús responsable d'aquest telèfon i la màxima complicitat possible a la ciutadania davant d'aquesta situació extraordinària. També recorda que es pot trucar a l'atenció primària per a qualsevol dubte, i que el telèfon recomanable és el 112 per a les emergències greus i de risc vital. D'altra banda, el sistema ha elaborat un test com a nova eina per saber si es compleixen els criteris d'infecció per coronavirus i si cal trucar o no al 061.
En els últims dies s'ha reforçat el servei del 061 amb mesures extraordinàries, com ara un increment del número de professionals i també una millor gestió en el cribratge de les demandes.

El text pregunta si s'ha viatjat en els últims catorze dies a les zones de risc, si s'ha estat en contacte estret amb un cas probable o confirmat de coronavirus i si es té algun símptoma com ara febre, tos, dificultat respiratòria o malestar general.

tracking