Segons les dues organitzacions, la legislació actual genera «problemes interpretatius» respecte a l'aïllament dels treballadors, a qui no se'ls assegura una prestació. En aquest sentit, considerar un cas d'aïllament preventiu com una contingència protegida per la prestació d'incapacitat temporal posaria punt final a aquesta problemàtica. A més, CCOO i UGT demanen que els empleats afectats per aquesta situació percebin el 100% de la seva retribució.
Per poder cobrir les despeses laborals derivades de l'epidèmia, els dos sindicats proposen la creació d'un fons d'ajuda extraordinari. En cas que una empresa opti per una suspensió de l'activitat laboral o una reducció de jornada per Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO), els treballadors afectats també han de ser compensats, segons ambdues organitzacions. «Primer s'ha d'articular un procediment específic i extraordinari per aquells supòsits en què, sempre que estigui justificat i pactat, es procedeixi a la suspensió de l'activitat laboral», defensen els dos sindicats.
Al mateix document, CCOO i UGT defensen que «els empleats que no disposin dels períodes de cotització necessaris per tenir dret a prestacions per desocupació també podran accedir a aquestes prestacions».