Diari Més

L'epidèmia del coronavirus

Moren sis presos enmig de revoltes a presons italianes pel coronavirus

Un dels motins va començar a la presó de Mòdena per les restriccions en el règim de visites pel virus

Oficials de presons vigilant una dels accessos al centre penitenciari de Modena

Moren sis presos enmig de revoltes a presons italianes pel coronavirusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sis presos de la presó de la ciutat italiana de Mòdena han mort enmig d’una revolta sorgida com a protesta per les restriccions per la crisi del coronavirus , i que ha arribat a altres presons del país, van confirmar aquest dilluns a Efe fonts governamentals.

El motí a Mòdena va començar contra les restriccions en el règim de visites imposades pel Govern italià per provar de contenir la propagació del coronavirus, que ja sumen a Itàlia 366 morts i 6.387 de contagiats, sobretot al nord del país. Fonts del Ministeri de Justícia van confirmar les tres morts a Mòdena però van avisar que poden que no estiguin vinculades directament a la revolta. Els morts pel motí a Mòdena ascendeixen sis, segons 'Corriere della Sera'.

En dos casos no s’han trobat als cadàvers senyals de lesions físiques, per la qual cosa es tem que hagin mort per l’abús de substàncies estupefaents, i en el tercer el cos va ser trobat moradenc però encara no es coneix la causa de la defunció. Al decret l’Executiu “recomana limitar els permisos de llibertat vigilada o modificar les disposicions per evitar l’entrada o sortida de les presons”.

La protesta va arrencar en la tarda de diumenge per la prohibició de visites als parents, segons les mateixes fonts, i va causar greus danys a l’edifici, per la qual cosa aquest dilluns s’ha traslladat als reus a altres instal·lacions. La delegació del Govern a Mòdena, a Emilia-Romaña, organitzarà aquest matí un comitè per obtenir informació sobre el succeït i aclarir la mort dels presos. La trobada tindrà lloc per videoconferència per evitar contagis.

Els motins s’han succeït a les presons italianes, una de les més importants la de Pavia, sufocada diumenge a la nit, on els presos del centre de Torre del Gall van prendre dos policies com a ostatges i van alliberar diversos convictes. Les protestes també s’han produït a les penitencieries de Nàpols, Salern, Frosinone, Foggia i Bari, al sud, i també en les d’Alessandria i Vercelli, ambdues ciutats a les noves zones aïllades per l’Executiu, a la regió del nord de Piemont.

Per al secretari general del Sindicat Autònom de la Policia Penitenciària (SEPPE), Donato Capece, es tracta d’«intents per instrumentalitzar les decisions del Govern» per «destruir cel·les i presons senceres».

A la presó napolitana de Poggioreale uns mil empresonats es van amotinari van causar destrosses fins inhabilitar per complet l’ala dreta de l’edifici, animats des de fora pels seus parents, denuncia la Organización Sindical Autónoma OSAPP en un comunicat.

Els desperfectes sumen “centenars de milers d’euros” i la revolta va ser sufocada gràcies a la intervenció de centenars d’agents arribats fins i tot d’altres llocs, explica el secretari de l’OSAPP, Leo Beneducci.

tracking