Diari Més

Successos

Mor un nen de sis anys per desnutrició després de portar un mes tancat en un armari

El tràgic succés ha tingut lloc aquest dimarts a Arizona (els EUA)

Imatge de la casa i els familiars

Mor un nen de sis anys per desnutrició després de portar un mes tancat en un armari

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nen de sis anys ha estat trobat mort aquest dimarts amb signes de desnutrició després de portar un mes tancat en un armari de l'apartament en el qual vivia al costat dels seus germans, els seus pares i la seva àvia a Arizona (els EUA).

Els seus progenitors, Anthony JoseArchibeque-Martinez, de 23 anys, i ElizabethArchibeque-Martinez, de 26, i la seva àvia, Ann Marie Martinez, de 50, han estat acusats d'homicidi en primer grau i dos delictes de maltractament infantil després d'admetre que van tancar al petit i al seu germà major, de set anys, com a càstig per «robar menjar», segons ha informat la Policia deFlagstaff.

Els pares han admès «que els dos nens van ser mantinguts dins en l'armari perquè estaven robant moderi escapolint-se a la nit» mentre aquests dormien, segons el comunicat emès per les autoritats.

La policia es va personar en el domicili després de rebre un avís que el nen no responia. Segons han reportat, el menor no presentava captraumar, però «semblava estar desnodrit» i la seva aparença física «no quadrava amb la de la seva edat». Malgrat els intents dels sanitaris per reanimar-li, finalment va ser declarat mort.

Tant els pares com l'àvia, van reconèixer que durant l'últim mes «a vegades» se'ls havia negat menjar i que no tenien permès sortir de la casa. «Durant l'interrogatori, l'àvia va admetre que estava al corrent d'aquesta condició en la qual els nens van ser retinguts i van admetre haver-los disciplinat quan robaven menjar», han explicat també en el mateix comunicat

El seu germà es troba hospitalitzat

El seu germà major, de set anys, que també presentava signes evidents de desnutrició, es troba hospitalitzat en el Centre Mèdic deFlagstaff. La custòdia de les seves uns altres dos germans, de dos i quatre anys, ha passat al Departament de Seguretat Infantil (DCS, per les seves sigles en anglès). Cap d'ells semblava desnodrit i l'últim acudia regularment al col·legi.

«Podem confirmar que els germans del nen es troben actualment enDCSi estan rebent l'atenció i els serveis necessaris per a ajudar-los durant aquest moment difícil», ha assegurat un portaveu del Departament de Seguretat Infantil aquest dimecres. A més, ha afegit que l'organització «lamenta la tràgica pèrdua d'aquesta vida innocent».

Segons ha informatTheDailyBeast, diversos treballadors socials deDCShavien acudit a la casa al febrer de 2013 després de rebre «dues denúncies d'abús» sobre un dels germans del menor mort, encara que «totes dues acusacions no tenien fonament» els pares van participar «en serveis voluntaris en la llar» que van finalitzar al juliol d'aquest mateix any, per la qual cosa el cas va ser arxivat.

tracking