Diari Més

Mobilitat

Les aerolínies europees preveuen pèrdues de gairebé 40.000 MEUR per «la ràpida» caiguda de la demanda pel coronavirus

El lobby aeri europeu alerta que «en alguns casos» hi ha més d'un 50% menys de reserves que l'any passat

Imatge d'un avió de Ryanair

Consum obre una recerca a Ryanair per publicitat enganyosa, tras una denúncia de FACUA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les aerolínies europees temen «la ràpida»caiguda de la demanda pel coronavirus i estimen pèrdues d'entre 20.000 i 40.000 milions d'euros. El lobby aeri europeu A4E assegura que «en alguns casos»han detectat més d'un 50% menys de reserves que l'any passat des de l'inici del brot. Tot i això, des d'aquesta associació admeten que encara està per veure l'impacte que tindrà el covid-19 en el sector aeri. Per ara, aquest lobby reclama a la Comissió Europea que decreti una «exempció temporal» a la regulació sobre franges horàries de vol a les companyies com va fer durant el brot del SARS, la guerra de l'Iraq del 2002 o la crisi financera del 2009.
Les companyies han de volar com a mínim un 80% en una franja horària determinada per poder-la conservar. Fonts d'A4E afirmen que algunes aerolínies temen perdre de cara a l'estiu algunes franges per les cancel·lacions de vol actuals arran del coronavirus.

Per això, aquest lobby està reclamant a la CE que suspengui la regulació que exigeix aquest 80% «pel que queda d'hivern i durant la temporada d'estiu»que comença al març.

«Esperem que la Comissió Europea adopti ràpidament les mesures necessàries per permetre a les companyies aèries operin de manera més flexible donada la crisi actual», afirmen des d'A4E.

A4E representa a Brussel·les companyies com Aegean, Air France-KLM, easyJet, International Airlines Group (IAG), Lufthansa Group, Norwegian, Ryanair o TAP Air Portugal. Fabricants mundials com Airbus o Boeing també en són membres.

tracking