Diari Més

Societat

Els menors migrants de 16 anys poden, a partir d'avui, optar a una feina com qualsevol altra persona

Aquesta habilitació quedarà reflectida a la documentació de residència

Les persones que hi participen poden aconseguir una certificació de les seves competències.

La Generalitat ofereix 900 places en 20 sectors per a persones que vulguin acreditar la seva experiència laboralcedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

LaSecretaríade EstadodeMigracionesha remès aquest dilluns a totes les Oficines d'Estrangeria l'ordre per la qual es facilita l'accés al mercat laboral dels menors migrants de16anys que arriben sols a Espanya, que des d'avui ja poden optar a un lloc de treball en les mateixes condicions que la resta.

Segons la instrucció de la Secretaria, «la concessió de l'autorització de residència» expedida a favor d'aquests adolescents «habilitarà per a l'exercici de l'activitat laboral per compte d'altri» quan tinguin els16anys, «sense necessitat de cap altre tràmit administratiu en matèria d'estrangeria».

Aquesta habilitació quedarà reflectida a la documentació de residència dels nois amb la llegenda «habilita a treballar per compte d'altri».

La mesura va ser anunciada la setmana passada al Senat pel ministre d'Inclusión,SeguridadSocialyMigraciones, José LuisEscrivá, qui va reiterar la voluntat del seu departament per a millorar la Llei d'Estrangeria, que data del 2000.

No obstant això, arriba paral·lelament a una altra dictada recentment per a donar compliment a una recent interpretació del Tribunal Suprem de la Llei d'Estrangeria i que ja ha estat denunciada per diverses ONG.

La instrucció suposa en la pràctica un enduriment dels criteris que s'exigeixen als menors migrants sense un adult de referència quan compleixen18anys per a obtenir el permís de residència no lucrativa, sense dret a treballar.

A partir d'ara, els nois han d'acreditar que compten amb mitjans de vida propis, que no poden procedir d'ajudes públiques, per a obtenir per primera vegada aquest permís, per al que se'ls exigeix disposar del 100% de l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM), uns 540 euros al mes.

Per a renovar-ho passat un any, aquesta xifra es dispara al 400% de l'IPREM, això són, 2.151 euros.

tracking