Diari Més

El govern basc suspèn les classes a tots els centres educatius de Vitòria i Labastida durant 15 dies pel coronavirus

En paral·lel l'Ajuntament ha aturat l'activitat a escoles municipals, de música i dansa i d'arts i oficis

Dues dones amb mascaretes caminant pel centre de Barcelona

Dues persones que van estar en contacte amb un alemany contagiat pel coronavirus són els dos nous casos a CatalunyaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament d'Educació del govern basc ha decidit tancar tots els centres educatius de Vitoria-Gasteiz i Labastida en una nova mesura per intentar frenar l'avenç del coronavirus, segons informen mitjans bascos. La mesura afecta guarderies, centres de primària, instituts i universitats. La mesura també afecta les activitats extraescolars i s'estén a centres públics i a concertats. La decisió s'ha adoptat en la reunió celebrada entre els Departaments de Salut i Educació, que ha comptat amb la presència de directors de centres educatius i representants sindicals. El professorat haurà d'acudir al lloc de treball. Vitòria, capital d'Àlaba, compta amb 62 centres educatius no universitats i 7 escoles o facultats de la Universitat del País Basc.
En paral·lel, l'Ajuntament de Vitòria ha suspès classes durant 15 dies als 5 centres educatius de titularitat pública que gestiona, així com a l'Escola de Música Luis Aranburu, l'Acadèmia de Foklore, el Conservatori de Danza José Uruñuela i l'Escola d'Arts i Oficis, segons ha anunciat el consistori.

També a Àlaba, però en aquest cas al municipi de Labastida, els dos centres educatius de la localitat restaran tancats durant almenys dues setmanes, després que s'hagi detectat un cas positiu. Sembla que el menor afectat va jugar un partit de futbol en què van participar alumnes d'ambdós centres, segons mitjans bascos.

Les últimes xifres d'afectats ofertes pel govern basc indiquen que a Euskadi hi ha hagut fins ara 148 casos positius, amb 6 víctimes mortals i 47 persones hospitalitzades. Del total, 46 casos s'han detectat aquest dilluns.

tracking