Diari Més

Deu morts després de l'ensulsiada d'un hotel en quarantena per a malalts de coronavirus a la Xina

Unes 70 persones es trobaven a l'hotel, de cinc plantes, quan es va produir aquest dissabte el seu col·lapse

E

Deu morts després de l'ensulsiada d'un hotel en quarantena per a malalts de coronavirus a la XinaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys 10 persones han mort i 23 segueixen atrapades després de l'enfonsament d'un hotel de cinc plantes designat com a lloc d'atenció a malalts delcoronavirusa la ciutat xinesa deQuanzhou, província deFujian, en l'est del país, segons ha informat el Ministeri d'Emergències xinès.

Les autoritats locals han confirmat que un total de 42 persones han estat rescatades, entre les quals es troben persones greument ferides a causa de l'ensulsiada. Segons la recerca preliminar, l'edifici estava enmig d'un procés de decoració d'interiors quan va ocórrer el col·lapse i el seu propietari ha estat lloc sota control policial.Tres o quatre minuts abans de l'ensulsiada, hauria rebut una trucada telefònica avisant que un dels pilars de la planta baixa estava deformat, segons el responsable de l'Oficina de Construcció i Habitatge deQuanzhou,ZhangYi, al diari Global Times.

Entre els rescatats, es troba el cas d'un nen de dos anys que va ser tret dels enderrocs en les primeres hores d'aquest diumenge. Els seus pares també van ser rescatats i enviats a l'hospital. El departament municipal de bombers deQuanzhouha enviat a més de 200 professionals al lloc, mentre que la província deFujianha enviat onze equips de cerca i rescat amb més de 800 bombers i set gossos de rescat. Per part seva, el Ministeri de Gestió d'Emergències ha enviat un equip de treball a la ciutat per a ajudar amb el rescat i investigar sobre la causa que ha provocat l'ensulsiada. Els equips encara estan treballant en labors de rescat. Més de 70 persones estaven dins de l'HotelXinjia, barri deLicheng, quan es va enfonsar, entorn de les 19.15 hores d'aquest dissabte.

L'hotel havia estat utilitzat per a posar en quarantena i observació a les persones que havien vingut d'altres províncies en el marc de la campanya de prevenció i control del noucoronavirus.

tracking