Diari Més

Sanitat

Sanitat confirma 430 casos de contagi de coronavirus i 8 morts

El Ministeri de Sanitat ha confirmat aquest dissabte que els casos de coronavirus a Espanya aconsegueix ja els 430 positius

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, en roda de premsa al Ministeri de Sanitat

El Ministeri de Sanitat sosté que la situació del coronavirus està continguda i descarta elevar el nivell d'alertaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons dades aportades en roda de premsa pel director del Centre de Coordinació deAlertasi Emergències Sanitàries, Fernando Simón, els casos identificats estan associats a focus de contagi ja coneguts, per la qual cosa aquests «no han augmentat, sinó que fins i tot s'han reduït en algunes zones en les quals hi havia dubtes sobre l'origen».

Simón ha informat que hi ha almenys 30 recuperats i ha deixat clar que es manté el mateix nivell d'alerta activat fins ara, el de contenció.

«Resulta difícil pensar que hem superat la fase de contenció perquè els casos en els quals no s'ha identificat l'origen són molt limitats. S'està sent perfectament capaç de controlar-ho», ha dit el responsable d'Emergències.

Ha valorat que els casos en els quals hi havia dubtes de l'origen es van resolent «i encara que apareixen alguns altres, s'estan resolent més dels que apareixen».

D'aquesta forma, ha dit, es poden identificar millor les poblacions de risc i, per tant, reduir la sospita de transmissió comunitària incontrolada: «El que no vol dir que no existeixi», ha agregat.

Respecte als focus decoronavirusen centres sanitaris de majors, Simón ha afirmat que no es tancaran, però s'està estudiant com abordar la situació perquè el contagi no s'estengui.

Sobre les altes, ha informat que almenys 11 són a Andalusia, però també s'estan donant a Balears, Canàries, Comunitat de Madrid i País Basc.

Per comunitats autònomes, els 430 casos de contagi es reparteixen de la següent forma: Comunitat de Madrid (174), País Basc (45), La Rioja (39), Comunitat Valenciana (30), Andalusia (27), Catalunya (24), Canàries (18), Castella-la Manxa (15), Castella i Lleó (14), Aragó (11), Cantàbria (10), Balears (6), Extremadura (6), Astúries (5), Galícia (3) i Navarra (3).

Les úniques zones on encara no s'han detectat casos són Múrcia i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.

tracking