Diari Més

Epidemia Coronavirus

El papa celebrarà el rés del ángelus i l'audiència per vídeo, sense públic

El papa celebrarà l'oració del ángelus dominical i l'audiència general del dimecres des de la Biblioteca del palau pontifico

El papa durant una audiència pública al Vaticà.

El papa tanca la possibilitat d'ordenar sacerdots a homes casatsEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El papa celebrarà l'oració delángelusdominical i l'audiència general del dimecres des de la Biblioteca del palau pontifico, que seran transmeses en vídeo per a evitar la congregació de públic en la plaça de sant Pere com a mesura de precaució davant la difusió delcoronavirus.

Tant el rés delángeluscom la catequesi de Francisco del dimecres es retransmetran en directe pel canal de televisió del Vaticà i la seva pàgina web i es distribuiran als mitjans, una decisió considerada necessària per a adequar-se a les mesures aplicades en tota Itàlia per la prohibició de celebrar esdeveniments que congreguin a moltes persones davant elcoronavirus.

A més, un cas d'aquest virus s'ha registrat a la Ciutat del Vaticà i algunes persones han estat posades en quarantena, va informar a Efe el director de l'Oficina de Premsa del Vaticà,MatteoBruni.

"Aquestes opcions són necessàries per a evitar els riscos de propagació deCOVID-19a causa de la congregació de persones durant els controls de seguretat per a accedir a la plaça, com també es requereix per les autoritats italianes", va indicar el Vaticà en una nota.

També es va anunciar que fins al diumenge 15 de març se suspendrà la participació dels fidels convidats a les misses que celebra el papa en Santa Marta totes les demà.

Els morts a Itàlia ambcoronavirushan ascendit a 197 i les persones contagiades actualment són ja 3.916, segons les últimes dades de la Protecció Civil.

Dels contagiats, 2.394 es troben hospitalitzats amb símptomes de diversa entitat, 462 reben vigilància intensiva i 1.060 es recuperen en quarantena en els seus propis domicilis.

A Itàlia, la Conferència Episcopal va comunicar que totes les misses durant la setmana se suspendran en les tres regions més afectades pelCovid-19: Llombardia, Vènet i Emília-Romanya.

També en algunes províncies comSavona,PesaroiUrbino, seguint la línia de les mesures aprovades pel Govern per a detenir els contagis.

De moment es mantenen les misses dominicals, però s'han buidat les piles baptismals i s'ha prohibit encaixar-se la mà o besar-se durant l'intercanvi de la pau en la celebració i la comunió es donarà a la mà.

tracking