Diari Més

Política

Casado beneeix la «coalició històrica» amb Cs al País Basc: «Lluitem contra el nacionalisme excloent i xenòfob»

«El trasllat de presos d'ETA és el taló de cobrament de PNB i Bildu a Sánchez», assegura el president del PP

Pablo Casado, durant la seva intervenció.

Pablo Casado, durant la seva intervenció.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del PP, Pablo Casado, ha aplaudit l'aliança amb Cs al País Basc en el primer acte conjunt d'ambdues formacions amb la participació del candidat a lehendakari, Carlos Iturgaiz, i el president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa. «Es tracta d'una coalició històrica per al constitucionalisme al País Basc», ha beneït Casado.

«Ara, afortunadament, el terrorisme no mata però seguim lliurant una batalla de la llibertat contra el totalitarisme i un nacionalisme excloent, sectari i xenòfob –només cal llegir els escrits de Torra-», ha continuat el president del PP, que també ha aprofitat per carregar contra el president espanyol. «El trasllat de presos d'ETA és el taló de cobrament de PNB i Bildu a Sánchez», ha sentenciat Casado.

«Sánchez ha pactat el trasllat de 200 presos etarres al País Basc tot i que no han condemnat els assassinats, no han demanat perdó i no han col·laborat amb l'esclariment dels crims per resoldre», ha carregat el president del PP en un míting electoral al municipi biscaí de Santurtzi. «No podem permetre-ho per la memòria de les víctimes», ha puntualitzat Casado, que també ha apuntat que en aquestes eleccions del 5 d'abril es juga a escriure «el relat de la derrota del terrorisme». «Per això, lamentem que Pedro Sánchez hagi homologat Bildu com un interlocutor vàlid per al seu govern», ha reflexionat en veu alta el president del PP, que ha tornat a defensar amb vehemència la coalició amb Cs a Euskadi.

«S'havien de posar de banda les discrepàncies partidistes perquè els partits som instruments. Era necessari, responsable i sensat», ha afirmat Casado, que ha recordat que «el centre liberal i conservador només ha guanyat quan han col·laborat o s'han presentat en convergència». «En les properes eleccions al País Basc només hi ha dues alternatives: votar al PNB, Podem, Bildu o PSOE –que és el mateix perquè van junts i pactaran entre ells- o votar Constitució, igualtat, llibertat i futur, representat en la coalició PP+Cs», ha enumerat el president del PP.

Finalment, Casado ha aprofitat per denunciar la gestió de la crisi de l'abocador de Zaldibar per part del govern basc. «La suposada bona gestió i honestedat del nacionalisme ha quedat sepultada en aquest cas sota tones d'escombraries», ha assenyalat Casado. «El que ha passat a Zaldibar trenca aquest fals estereotip de la bona gestió del PNB. Ha estat absolutament ineficaç i incompetent», ha insistit el líder del PP, que ha traslladat tot el suport dels populars als familiars de les dues víctimes encara desaparegudes sota la runa.

tracking