Diari Més

Política

Albiach vol traslladar a la Generalitat el model de Barcelona «per construir un país realment feminista»

La líder dels comuns creu que «el pin parental de VOX és el primer pas per construir el seu conte de la criada»

Jessica Albiach en un acte a Tarragona aquest dissabte

Albiach fa una crida a impedir l'entrada de Vox a les institucions catalanesTwitter.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de Catalunya en Comú Podem (CatECP), Jéssica Albiach, vol traslladar «tot el que està fent l'Ajuntament de Barcelona a la Generalitat per construir un país realment feminista». Així ho ha expressat aquest dissabte al migdia durant un col·loqui que tenia per títol l''Educació del desig, desig d'educació' i en el qual ha aprofitat per carregar contra el pin parental de VOX perquè, segons ella, «és el primer pas per construir el seu conte de la criada». Durant el seu primer acte com a candidata a la Generalitat, Albiach ha aprofitat per criticar que en termes de feminisme la Generalitat «arrossega els peus» i ha recordat que «a Catalunya hi ha 15 escoles que segreguen per sexe i tenen 28 milions d'euros».
La líder dels comuns ha considerat que hi ha dos models d'educació afectivosexual: el de la Generalitat que «arrossega els peus, parla molt però fa poc, no hi posa voluntat ni compromís ni recursos», i el de l'Ajuntament de Barcelona, que està fent «una autèntica revolució feminista».

Albiach també ha aprofitat per retreure a la Generalitat que ara hagi començat un programa pilot d'educació afectivosexual a 300 escoles de Catalunya que només contempla els alumnes que van des de tercer de primària fins a quart d'ESO. «Hauria de començar a les escoles infantils», ha criticat tot considerant que s'ha fet «d'esquena a les entitats».

Per tot plegat, la líder dels comuns ha explicat que la seva formació vol portar a la Generalitat les polítiques que s'estan fent a l'Ajuntament de Barcelona, que «acompanya i assessora empreses, ajuda a famílies monoparentals i ha creat el centre LGTBI i fa urbanisme amb perspectiva de gènere». «Imagineu si l'Ajuntament que té deu vegades menys pressupost, què no podria fer des del Govern?», ha preguntat tot defensant «la llibertat, l'alegria i el feminisme davant del discurs de l'odi».

Jessica Albiach ha parlat de desig i educació al costat dels escriptors Clara Serra i Roy Galán a Barcelona. La líder dels comuns s'ha mostrat molt dura amb VOX i tots els defensors del pin parental i ha criticat «la dreta més rància» perquè, segons ella, «s'està deixant marcar l'agenda» per la formació liderada per Santiago Abascal. La líder dels comuns ha recordat que la idea del pin parental «es va exportar del Brasil de Jair Bolsonaro, on han acusat els docents de feminazis, comunistes i gais que volen convertir els alumnes en homosexuals». Segons Albiach, el pin parental pretén adoctrinar els nens «perquè només tinguin els prejudicis dels seus pares» i «atacar l'escola pública» que és un «motor democratitzador».

tracking