Diari Més

L'epidèmia del coronavirus

Una dona d'un centre de gent gran de Madrid, quarta mort per coronavirus a l'Estat

El centre de dia ha estat tancat de manera temporal

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón.

Una dona d'un centre de gent gran de Madrid, quarta mort per coronavirus a l'EstatEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona del Centro Municipal de Mayores de la localitat madrilenya de Valdemoro ha mort per coronavirus, la quarta víctima mortal a Espanya i la segona a la Comunitat de Madrid, i altres 19 persones han donat positiu, 16 d'elles usuaris o treballadors d'aquesta residència, que ha estat clausurada.

L'Ajuntament de Valdemoro va tancar a la tarda d'aquest dijous aquest centre de dia després d'haver estat confirmats 20 casos de coronavirus, entre ells el de la dona morta i els d'altres quatre persones que estan ingressades a l'UCI, segons han confirmat fonts del Govern regional i del local.

L'ordre del tancament va venir donada des de la Direcció General de Salut Pública de la Comunitat de Madrid, que va remetre una instrucció al consistori ordenant el tancament temporal del centre, així com la suspensió de totes les seves activitats, amb la finalitat d'«evitar el contagi i contenir la propagació de la malaltia mentre persisteixi la situació de risc per a usuaris i treballadors».

Davant aquesta situació, l'Ajuntament de Valdemoro ha constituït una Comissió Municipal de Seguiment del COVID-19 en la qual estan inclosos els responsables de les àrees municipals de Salut, Serveis Socials, Seguretat i Emergències, Prevenció de Riscos Laborals, Majors, Serveis a la Ciutat i Comunicació, així com de l'empresa pública Gesvival.

En un comunicat difós per les xarxes socials, l'Ajuntament de Valdemoro ha demanat «tranquil·litat» a tots els seus veïns, avançant que al llarg del matí es farà arribar una comunicació a tots els empleats municipals.

El consistori roman «en contacte directe i continu» amb la Direcció General de Salut Pública de la Comunitat de Madrid a fi de «garantir la seguretat i la prestació dels serveis públics en tots els centres i dependències municipals».

tracking