Diari Més

L'epidèmia del coronavirus

Salut estudia modificar els criteris d'aïllament dels contactes de positius per coronavirus

Els responsables apunten que es podrien escollir perfils de més risc en lloc de posar tothom en quarantena

En total ja són 12 els afectats.

Salut confirma tres nous casos de coronavirus a Catalunya i eleva a dotze els afectatsEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut estudia modificar els criteris d'aïllament dels contactes de positius per coronavirus davant l'augment exponencial de persones confinades. En declaracions a Ser Catalunya, el secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha apuntat que hi ha diverses possibilitats, com ara escollir els perfils de més risc en lloc de posar tothom en quarantena, però ha insistit que encara s'està examinant la qüestió i no hi ha res tancat. D'altra banda, ha avançat que aquest mateix divendres es farà públic un protocol específic sobre residències geriàtriques, i ha situat directrius de «sentit comú», com ara que no puguin entrar visitants o treballadors amb símptomes.
En el cas de les persones en aïllament domiciliari, que a Catalunya ja són al voltant d'unes 500, Guix ha reconegut que «és un problema logístic, familiar i fins i tot de tipus laboral». «Estem fent escenaris per veure quins són els nivells de risc que pot haver per veure com ho podem resoldre d'una manera o altra «, ha indicat el secretari de Salut Pública, que confia tenir una decisió aquest cap de setmana i si pot ser aquest mateix divendres.

Sobre la decisió de suspendre la fira Alimentària, Guix ha indicat que el problema no era tant la realització de l'esdeveniment, que també, sinó que s'havia de començar a muntar en pocs dies sense tenir garantia que es pogués celebrar. En tot cas, ha dit que espera que a finals d'abril la situació estigui «bastant més encarrilada» amb el coronavirus.

tracking