Diari Més

Salut

Salut demana no visitar residències si es té febre o s'ha estat en zones de risc per evitar contagis de coronavirus

Es registraran les visites perquè, en cas d'un eventual positiu de covid-19, sigui més àgil localitzar els contactes

Representants de Salut i de Treball, Afers Socials i Famílies es reuneixen amb patronals i sindicats de l'àmbit residencial de gent gran, discapacitats i salut mental per abordar el coronavirus.

Salut demana no visitar residències si es té febre o s'ha estat en zones de risc per evitar contagis de coronavirusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els departaments de Salut i de Treball, Afers Socials i Famílies han demanat aquest divendres que les persones que tinguin febre o símptomes respiratoris o bé que hagin viatjat en zones de risc per coronavirus que no visitin les residències de gent gran. La recomanació també afecta residències i centres de dia de persones amb discapacitat, amb trastorns de salut mental, i infantils i juvenils. En una reunió amb patronals i sindicats de l'àmbit residencial, també han acordat registrar les visites perquè, en cas d'un eventual positiu de covid-19, sigui més àgil localitzar tots els possibles contactes de la persona afectada. També es demana als professionals d'aquests centres que extremin les mesures de precaució.
També es recomana regular el nombre de visites i que els familiars es rentin les mans a l'entrada i la sortida als lavabos que tenen reservats.

Les persones grans són un dels col·lectius de més risc en cas de contraure la covid-19. De moment, a Catalunya, no s'ha registrat cap cas de la malaltia en residències.

tracking