Diari Més

Societat

Madrid tanca centres de dia de per la gent gran per evitar contagis per coronavirus

La Comunitat considera que existeix «un risc imminent i extraordinari per a la salut pública»

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón.

Una dona d'un centre de gent gran de Madrid, quarta mort per coronavirus a l'EstatEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Direcció General de Salut Pública de la Comunitat de Madrid ha decidit aquest divendres tancar els centres de dia per la gent gran durant un mes per a evitar els contagis per coronavirus.

La Comunitat de Madrid ha adoptat aquesta mesura aquest divendres en considerar que existeix «un risc imminent i extraordinari per a la salut pública», pel fet que els usuaris dels centres constitueixen una població especialment vulnerable al COVID-19.

La suspensió de l'exercici d'activitats s'estableix per un termini d'un mes, sense perjudici de possibles pròrrogues, ha assenyalat en un comunicat l'Administració regional.

A la Comunitat de Madrid, el nombre de casos de coronavirus s'eleva a 137, entre els quals es troba un home de 76 anys que va morir dijous a Valdemoro, la segona mort a la regió.

Segons ha informat la Conselleria de Sanitat, l'home mort presentava patologies prèvies i era usuari del Centro municipal de Mayores de Valdemoro, en el qual hi ha altres 15 infectats -usuaris i treballadors- i que ha estat clausurat.

Ahir dijous es va conèixer la mort d'una anciana de 99, també amb patologies prèvies, que va donar positiu per coronavirus i que era interna de la residència de majors de La Paz de la capital, on s'han detectat altres nou casos.

tracking