Diari Més

L'epidèmia del coronavirus

Sanitat registra 234 casos de coronavirus a tot l'Estat, 20 dels quals sense vincle epidemiològic clar

Illa diu que l'Estat espanyol «pot contenir» l'expansió del covid-19 si se segueixen les recomanacions sanitàries

Una de les poques mascaretes que queden a la farmàcia Noguera de Girona després que la majoria d'elles s'hagin venut a causa del coronavirus.

Enxampen a un metge d'un hospital de Màlaga robant 300 mascaretesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Sanitat ha registrat fins ara 234 casos al conjunt de l'Estat dels quals 20 no tenen un origen epidemiològic clar i 10 estan greus. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha afirmat en roda de premsa aquest dijous al migdia que l'Estat espanyol «pot contenir»el coronavirus si la població segueix les recomanacions sanitàries. Illa ha assegurat que si es prenen les mesures adequades d'higiene personal o les persones amb símptomes s'aïllen, entre d'altres, es podrà continuar en fase de contenció. El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha demanat «mantenir la calma»i ha destacat que només hi ha un cas de coronavirus per cada 250.000 habitants.
Simón també ha explicat que el Ministeri de Sanitat està treballant per evitar el desproveïment de material de protecció pel coronavirus i està en contacte amb proveïdors també per evitar l'especulació de preus. A més, Sanitat està ultimant compres conjuntes de mascaretes o desinfectants amb altres països de la Unió Europea. Segons Simón, encara no hi ha desproveïment però podria haver-hi risc si no s'aconsegueix tancar aquestes iniciatives «en un termini raonable».

Illa mantindrà una reunió per videoconferència amb els consellers de Salut de les autonomies aquest dijous i divendres es reunirà a Brussel·les amb els ministres de Sanitat de la UE per abordar el coronavirus. El ministre s'ha ofert a comparèixer a la comissió de Sanitat del Congrés per donar explicacions.

tracking