Diari Més

Internacional

La Comissió Europea evita dir si disparar bales de goma als refugiats és il·legal arran de la situació a Grècia

Schinas recomana «precaució» davant les «històries a les xarxes socials» sobre la situació a la frontera

El vicepresident de la Comissió Europea, Margaritis Schinas, durant una roda de premsa quan era portaveu de la CE, a Brussel·les, 2014.

La Comissió Europea evita dir si disparar bales de goma als refugiats és il·legal arran de la situació a GrèciaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Europea ha evitat aclarir si disparar bales de goma als refugiats és il·legal arran de la situació a Grècia. Davant la pregunta d'una periodista sobre aquesta qüestió, el vicepresident de la CE, Margaritis Schinas, ha dit que no pot «opinar sobre les operacions» de les forces de seguretat gregues i ha assegurat que la situació és «excepcional» i «sense precedents». L'eurocomissari, membre del partit que governa a Grècia, ha recomanat «precaució» davant les «històries a les xarxes socials» sobre la situació a la frontera amb Turquia. L'eurocomissaria d'Interior, Ylva Johansson, ha defensat que no és «contradictori protegir les fronteres i els drets fonamentals».
De cara a la reunió de ministres de l'Interior de la UE aquest dimecres a la tarda, la Comissió Europea ha insistit que els estats han de proporcionar els efectius que necessita Frontex per intervenir ràpidament a la frontera.

A més, la CE ha proposat accelerar el retorn de persones «sense el dret a quedar-se» a Grècia als seus països d'origen. Per fer això, plantegen un nou programa de retorns coordinat per Frontex.

tracking