Diari Més

Empresa

Foment reclama evitar «l'alarmisme empresarial» pel coronavirus i confia en una recuperació econòmica «ràpida»

La patronal impulsa la 'Foment Week' per «fomentar les vocacions» empresarials i «retre un homenatge» als empresaris

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre; el president de Grant Thornton a España, Alejandro Martínez, i les vicepresidentes de la patronal, Virginia Guinda i Cinta Pascual.

Foment reclama evitar «l'alarmisme empresarial» pel coronavirus i confia en una recuperació econòmica «ràpida»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Foment del Treball ha reclamat evitar «l'alarmisme empresarial»davant el coronavirus i ha confiat en una recuperació de l'economia «ràpida» quan acabi l'epidèmia. «Ens mirem aquesta situació amb optimisme, tenint en compte que afectarà negativament des d'una perspectiva conjuntural a l'activitat empresarial», ha manifestat el president de la patronal catalana, Josep Sánchez-Llibre. El president de l'associació ha comparegut aquest dimarts per presentar la 'Foment Week', unes jornades de debat impulsades per la confederació amb el suport de Grant Thornton. La primera edició d'aquest espai tindrà lloc entre el 9 i 13 de març amb l'objectiu de «fomentar les vocacions»empresarials i «retre un homenatge»a la figura de l'empresari.
Respecte al coronavirus, el president de Foment del Treball ha remarcat la voluntat de l'associació de donar una «visió optimista del virus maldit». La patronal ha reconegut que està afectant l'activitat empresarial a Catalunya i ha xifrat l'impacte en dues dècimes del PIB. Tot i això, ha assegurat que sembla que ja està «controlat»per part de les autoritats sanitàries i ha confiat en una «ràpida»recuperació de l'economia un cop se superi l'epidèmia.

Sánchez-Llibre ha afirmat que l'impacte del coronavirus és un «efecte negatiu» de la globalització de l'economia. «Això ens ha d'obrir una oportunitat perquè, coneixent les debilitats, podem reforçar-les de cara al futur», ha manifestat.

A aquesta valoració s'hi ha sumat també el president de Grant Thornton, Alejandro Martínez Borrell. «Tardarem uns mesos, però l'economia es recuperarà», ha afirmat. En aquest sentit, la vicepresidenta de Foment del Treball, Virginia Guinda, ha assegurat que aquesta «actitud optimista» és una característica general de l'empresariat i ha recordat l'objectiu de la 'Foment Week' «d'apropar l'empresari a la societat».

Sota el lema 'Més consciència social, més valor empresarial', la confederació catalana ha impulsat aquest cercle de debats per valorar el paper del món empresarial i els reptes de desenvolupament econòmic en el marc europeu.

Un dels objectius de les jornades és valorar el paper de l'empresari en la societat. «El seu objectiu ha de ser generar riquesa per fomentar l'Estat del Benestar i la cohesió social», ha afirmat el president de Foment del Treball. A més, la patronal preveu «premiar el fracàs»empresarial per «evitar-ne la demonització».

Les jornades tindran un àmbit d'actuació social i empresarial. En el primer cas, les companyies impartiran tallers i activitats a escoles o universitats. El segon àmbit s'articularà a través d'un Fòrum Empresarial, titulat 'Mirant a Europa', i on s'abordaran qüestions com la nova estratègia europea de creixement, el camí cap a una Europa més sostenible o la guerra comercial entre la Xina i els Estats Units, entre altres aspectes.

En la jornada intervindran el vicepresident del Banc Central Europeu, Luis de Guindos; el director general de la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea, Daniel Calleja; o el president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, entre altres. A l'espai de debat obert hi assistiran també 200 representants de l'àmbit sociopolític i econòmic de companyies com AGBAR, Endesa, Seat o Cellnex.

Enguany se celebrarà la primera edició del certamen, tot i que tant Foment del Treball com Grant Thornton esperen que es pugui repetir anualment. «No podem deixar de reivindicar uns actors fonamentals per a l'economia», ha afirmat Sánchez-Llibre. «Hem de generar tendència», ha afegit Alejandro Martínez.

En el marc d'aquesta setmana es constituirà el nou Comitè d'Ètica Empresarial, presidit per la també vicepresidenta de Foment del Treball, Cintia Pascual. L'objectiu d'aquest òrgan és generar debat al voltant de l'ètica empresarial i promoure bones pràctiques a les companyies.

tracking