Diari Més

Trànsit

La meitat de les persones que han mort atropellades a Catalunya des del 2010 tenien més de 65 anys

Trànsit inicia una nova campanya intensiva de controls durant tota la setmana

Al lloc dels fets s'hi ha desplaçat una ambulància del SEM i la Policia Local del Vendrell.

Ferit un menor de 3 anys en ser atropellat en un pàrquing del VendrellTwitter @plelvendrell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

452 vianants han mort en accident de trànsit des del 2010 a Catalunya, la meitat dels quals majors de 65 anys. Del total, el 70% ha perdut la vida en zones urbanes, en concret 316. Ara bé, encara que el nombre d’aquest tipus de sinistres és més elevat a la ciutat, cal tenir present que el risc de lesivitat greu s’incrementa per als vianants en els accidents en carretera. El Servei Català de Trànsit inicia una nova campanya intensiva de controls durant tota aquesta setmana. Una de les infraccions més comunes per part dels conductors de vehicles és l’incompliment dels semàfors. Cada any s’han imposat una mitjana de 1.400 sancions per aquesta infracció.

Les persones grans són un grup cada vegada més ampli de la població, amb més autonomia i amb més presència en la mobilitat, però per la seva major fragilitat presenten uns riscos d’accidentalitat molt elevats en la seva condició de vianants. És aquest col·lectiu el que registra una mortalitat més elevada a causa d’atropellaments. Des de l’any 2010, el 51% dels vianants morts tenien més de 65 anys, en concret 229 persones. A més, 173 superaven els 74 anys.

A causa dels impactes amb els vehicles, les parts del cos on es localitzen les principals lesions que pateixen els vianants són el crani, les extremitats, la pelvis i les costelles.

Amb l’objectiu de reduir la sinistralitat dels vianants i millorar la seva seguretat, Trànsit coordina des d’aquest dilluns amb les Policies Locals de diversos municipis de Catalunya una campanya preventiva de protecció i control de vianants en zona urbana. Es tracta de la primera campanya d’aquest tipus que es realitza enguany i s’ha programat una segona durant el mes de setembre.

La campanya posa l’accent en combatre tant aquells comportaments dels conductors que posin en perill la seguretat dels vianants com les conductes antireglamentàries o no segures d’ells mateixos, com per exemple creuaments incorrectes, i també la detecció d’infraccions relacionades amb l’incompliment dels semàfors i els passos de vianants.

Una de les infraccions més comunes per part dels conductors de vehicles i que posen en risc les persones que es desplacen a peu és l’incompliment dels semàfors. Cada any, s’han imposat una mitjana de 1.400 sancions per aquesta infracció.

Si bé la majoria dels atropellaments mortals es localitzen a les zones urbanes, els vianants atropellats en vies interurbanes tenen una elevada probabilitat de resultar ferits de gravetat o morts a causa de les altes velocitats dels vehicles que hi circulen. Des de l’any 2010, el 30% del les víctimes mortals per atropellaments han patit accidents en carreteres i autopistes.

tracking