Diari Més

Política

Pedro Sánchez: «El diàleg s'obrirà pas a pesar de les travetes i els obstacles»

Pedro Sánchez: «El diàleg s'obrirà pas a pesar de les travetes i els obstacles»

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres.

president del govern espanyol, Pedro SánchezACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha volgut defensar la recepta del diàleg com la millor solució per aparcar «10 anys de crisi territorial». «El diàleg, a pesar de les travetes i els obstacles, s'obrirà pas per sobre l'entossudiment», ha volgut deixar clar Sánchez, sense citar directament la taula de negociació oberta amb la Generalitat ni les crítiques a l'acte d'ahir del Consell per la República a Perpinyà. «La concòrdia vencerà la confrontació i la crispació que hem vist durant aquesta darrera dècada», ha continuat el líder del PSOE. «Deixem enrere l'època on els greuges es responien amb greuges i els enfrontaments amb enfrontaments. Perquè ja sabem el final de la política de l'ull per ull: tots cecs», ha avisat Sánchez.

«Deu anys després hi ha gent als dos extrems que continua volent abonar la confrontació, la brega i la lluita, oblidant-se del rastre de frustració i fracàs que han provocat, començant fins i tot per ells mateixos», ha denunciat el president espanyol, en una crítica velada al discurs de l'expresident Puigdemont que va evitar parlar de la taula de diàleg i va animar l'independentisme a encarar la «lluita definitiva». «Davant d'aquests extrems, que representen societats minoritàries i que no accepten la diversitat i la pluralitat, hi ha una majoria de gent al conjunt d'Espanya que vol viure en tolerància, respecte i integració», ha sentenciat Sánchez.

La sanitat pública, «la millor garantia» davant el coronavirus

En paral·lel, el president del govern espanyol també s'ha referit a la crisi del coronavirus i ha posat la sanitat pública «com la millor garantia» per fer front al Covid-19. «Tenim la confiança que construeix la unió de tots els ciutadans al voltant d'un sistema de sanitat pública i subratllo l'adjectiu pública, perquè això garanteix la protecció de la salut a tots els ciutadans amb independència de la condició econòmica que tinguin», ha valorat Sánchez, que també ha aplaudit la «cooperació lleial» que hi ha entre l'executiu central i els governs autonòmics pel que fa al coronavirus.

«Ara només cal estar atents a les informacions i recomanacions dels científics. En aquest tipus de crisis, no compten ni la ideologia ni les opinions, sinó la ciència i el coneixement», ha recalcat el president espanyol.

tracking