Diari Més

Epidèmia Coronavirus

El Ministeri de Sanitat sosté que la situació del coronavirus està continguda i descarta elevar el nivell d'alerta

El nombre d'afectats amb el Covid-19 a Espanya és de 73 persones, el 90% de les quals tenen un origen identificat

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, en roda de premsa al Ministeri de Sanitat

El Ministeri de Sanitat sosté que la situació del coronavirus està continguda i descarta elevar el nivell d'alertaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha manifestat que el coronavirus a Espanya es troba en una situació «continguda» i descarta elevar el nivell d'alerta. En aquest sentit, ha precisat que el nombre d'identificats amb el Covid-19 és de 73 persones, la majoria dels quals, amb afectacions lleus, i només en 9 no se'n coneix l'origen. Concretament, segons Simón, el 90% dels casos identificats són importants o amb vincles amb persones que l'han agafat fora. El Ministeri de Salut reunirà aquest dilluns les comunitats amb casos confirmats per avaluar les accions concretes que siguin «útils i factibles» i manifesta que el sistema està preparat per «qualsevol escenari».

El consell interterritorial abordarà aquest diumenge la situació actual i des del Ministeri de Salut només es mostra preocupació per l'estat de salut d'un home de Madrid, un de Castella i una dona de Navarra.

El govern espanyol també ha confirmat que va rebre de l'Equadror un primer cas importat de coronavirus procedent de l'Estat fa quinze dies, concretament, el 14 de febrer. El focus d'infecció, segons ha apuntat Simón, provindria de Torrejón de Ardoz però sembla que també podria haver passat per l'Aragó, on encara no hi ha cap cas de coronavirus confirmat.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries també han informat a les autoritats de diversos països llatinoamericans que hi ha casos de persones que van tenir contacte amb confirmats amb el Covid-19 que han viatjat al continent.

tracking