Diari Més

Trànsit

El cap de setmana suma el 70% de les víctimes mortals d'aquest 2020

Hi ha hagut un augment de morts d’un 17% respecte l’any passat

Gràfic de víctimes mortals per demarcacions.
S

El cap de setmana suma el 70% de les víctimes mortals d'aquest 2020SCT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de l’1 de gener fins al 29 de febrer d’aquest any, 21 persones han mort en 17 accidents mortals a les carreteres catalanes. Això suposa un augment d’un 17% en el nombre de víctimes mortals respecte el mateix període de l’any passat, en el qual van perdre la vida 18 persones. Pel que fa a la xifra d’accidents mortals, hi ha hagut un descens del 5,6% respecte el 2019.

Si analitzem les morts per tipus de dia de la setmana, observem que el 71% han estat en cap de setmana o festiu (15 de les 21 víctimes mortals) i d’aquestes, 9 es van produir en dissabte. La concentració d’accidents mortals en cap de setmana és una tendència que es manté des de l’any passat.

Pel que fa als col·lectius vulnerables, durant aquest mes de gener han mort dos motoristes, un ciclista i dos vianants.

Quant a l’edat de les víctimes mortals, la franja d’edat que ha sumat més morts a la carretera és la de 45 a 54 anys, amb 8 víctimes.

Morts per demarcacions

Pel que fa a les víctimes mortals per demarcacions, Barcelona encapçala la llista del nombre de morts, amb 8 de les 21 víctimes mortals a Catalunya. Aquests 8 morts suposen, de fet, un augment considerable respecte el mateix període de l’any passat, en què només van perdre la vida dues persones en aquesta demarcació. Girona i Lleida, amb 4 i 3 víctimes mortals respectivament, es mantenen amb les mateixes xifres que l’any passat. Per últim, la demarcació de Tarragona presenta una reducció del 33% en el nombre de morts, passant de 9 víctimes l’any passat a 6 aquest any.

tracking