Diari Més

Política

Paluzie crida a «enfortir» l'independentisme a banda de la taula de diàleg per encarar «un escenari com el de l'1-O»

La líder de l'ANC diu que actes com el de Perpinyà «permeten recarregar l'energia» del moviment

Paluzie en una imatge d'arxiu.

Paluzie crida a «enfortir» l'independentisme a banda de la taula de diàleg per encarar «un escenari com el de l'1-O»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha fet una crida a «enfortir» el moviment independentista «en paral·lel» a la taula de diàleg que s'ha posat en marxa entre la Generalitat i el govern espanyol. En declaracions als mitjans a Perpinyà, on ha assistit a l'acte organitzat pel Consell per la República, ha demanat «que la gent no estigui desanimada» sinó que es prepari «per a un escenari com el de l'1 d'octubre» de 2017, data del referèndum. «Quan estiguem més forts haurem de tornar a plantejar la independència», ha avisat.

La líder sobiranista ha dit que esdeveniments com el d'aquest dissabte «permeten recarregar l'energia» del moviment i «celebrar les victòries» com la decisió del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre la immunitat del líder d'ERC, Oriol Junqueras. Ara bé, ha advertit que aquests actes «d'èxit» no poden quedar «només en aquest moment d'energia». «Si després no els sabem transformar, no en traurem el partit que n'hem de treure», ha advertit.

Paluzie també ha lloat la rebuda que les autoritats de la Catalunya Nord han fet a l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont «malgrat el centralisme i les poques simpaties de la república francesa en el seu conjunt per la causa independentista catalana». Així mateix, ha celebrat la «defensa dels drets civils i polítics» que han fet i que lluïssin un llaç groc. «Això és una bufetada a les institucions espanyoles, que han rebaixat a nivells ínfims principis fonamentals com el de la llibertat d'expressió», ha afirmat.

tracking