Diari Més

Economia

Consum obre una recerca a Ryanair per publicitat enganyosa, tras una denúncia de FACUA

L'associació valora positivament la ràpida reacció del Ministeri i demana a les comunitats autònomes que segueixin els passos del Govern.

Imatge d'un avió de Ryanair

Consum obre una recerca a Ryanair per publicitat enganyosa, tras una denúncia de FACUA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de la denúncia de FACUA-Consumidors en Acció, el Ministeri de Consum ha obert una recerca a Ryanair per possible publicitat enganyosa en una campanya en la qual s'anuncia com «l'aerolínia amb les emissions més baixes d'Europa».

Segons ha comunicat el Ministeri a l'associació, la Direcció General de Consum ha posat en marxa una recerca pròpia sobre l'assumpte i ha instat a les autoritats de consum autonòmiques a atendre la denúncia de FACUA en les seves pròpies instàncies. Entre les actuacions que ha posat en marxa, ha sol·licitat a l'Agència Espanyola de Seguretat Aèria (AESA)informació sobre les emissions de CO₂ de les diferents aerolínies.

En aquest sentit, l'associació valora positivament la ràpida reacció del Ministeri i insta igualment a les comunitats autònomes que segueixin els passos del Govern i obrin els corresponents expedients sancionadors tal com demanava en la seva denúncia. En ella, també sol·licitava a Consum que portés a Ryanair als tribunals si es negava a cessar en l'emissió d'aquesta publicitat.

Denúncia per publicitat enganyosa

L'associació va presentar la denúncia davant el Ministeri i les autoritats de protecció al consumidor autonòmiques dimarts passat 11 de febrer després d'haver detectat que Ryanair assegura en la seva pàgina web que és l'aerolínia amb les emissions més baixes d'Europa.

Així, la companyia indica que «la mitjana de CO₂ per passatger i quilòmetre de Ryanair és la més baixa del sector, havent aconseguit reduir-la de82ga66gen l'última dècada, gairebé la meitat en comparació amb els nivells d'emissió d'altres grans aerolínies del sector europea que generen una mitjana de120g». També ha publicat un document titulat El grup d'aerolínies més net i verd d'Europa. Política Mediambiental 2-2020, on realitza una comparativa amb les companyiesEasyJet,IAG,AF-*KLMi Lufthansa en els exercicis de 2013 a 2018.

En aquest sentit, encara que amb les dades que aporta sí que es desprèn que Ryanair té emissions inferiors a les altres aerolínies esmentades, FACUA adverteix que l'informe només pren com a referència un grup molt reduït d'empreses del sector, a més d'ometre dades corresponents a 2019, per la qual cosa l'afirmació de ser la companyia «més neta i verd d'Europa» manca de fonamentació real.

tracking