Diari Més

Salut

Sanitat prohibirà fumar als cotxes i augmentarà el preu del tabac

L'objectiu és «fer un pas més» per a prevenir el tabaquisme

Els preus del tabac a Espanya es troben entre els més baixos d'Europa.

Sanitat prohibirà fumar als cotxes i augmentarà el preu del tabacPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Sanitat modificarà la llei del tabac per a ampliar els espais lliures de fum i, en aquest sentit, analitzarà la possibilitat de protegir millor la salut als recintes esportius a l'aire lliure i dins dels vehicles, a més de ser favorable a augmentar el preu del tabac. Illa també ha anunciat una nova llei que limitarà la publicitat de l'alcohol també en els punts de venda.

Ho ha anunciat Salvador Illa en la seva primera compareixença a la Comissió de Sanitat i Consum del Congrés, on exposa les línies generals del seu departament, en la qual ha assegurat que són mesures que s'abordaran en un Pla Integral de Reducció del Tabaquisme, el qual comptarà amb la participació d'altres ministeris i administracions.

L'objectiu és «fer un pas més» per a prevenir el tabaquisme, per al que Sanitat també remena la introducció de l'empaquetat neutre del tabac «en la línia que ja han iniciat altres països del nostre entorn com França».

Illa ha assenyalat que aquest Pla ha d'abordar el compliment de la llei del tabac vigent, «amb la finalitat que es respectin els espais existents sense fum» i també la modificació de la pròpia norma per a ampliar aquests espais.

En aquest sentit, ha explicat que analitzarà amb els ministeris implicats, com els d'Interior i Cultura i Esport, per a veure com es pot «protegir millor la salut en espais esportius a l'aire lliure, o, per exemple, dins dels vehicles».

Procliu a ampliar la fiscalitat al tabac i productes relacionats

Illa també ha mostrat la seva intenció de traslladar al Ministeri d'Hisenda la seva «posició favorable» a ampliar la fiscalitat sobre el tabac i altres productes relacionats.

«Els preus del tabac a Espanya es troben entre els més baixos d'Europa, amb un preu mitjà del paquet d'aproximadament de cinc euros, enfront dels deu que tenen els països del nostre entorn europeu», ha dit el ministre.

Sobre aquest assumpte ha fet esment també al «baix preu» d'alguns productes, com la picada de tabac.

tracking