Diari Més

Societat

Els comptadors de gas de més de 20 anys hauran de ser substituïts

El gestor del servei haurà de substituir-los assumint el cost

Les tarifes d'últim recurs (TUR) del gas natural baixaran de mitjana un 4,6%.

Facua adverteix que la factura del gas de l'octubre serà la «més cara de la història»Pixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova ordre de control metrològic de l'Estat estableix una vida útil de 20 anys per als comptadors de gas, tot i que els que no tinguin aquesta edat poden optar a verificacions per a ampliar el seu ús per períodes de cinc anys.

El Ministeri d'Indústria ha informat aquest divendres en una nota de premsa de la publicació al Boletín Oficial del Estado (BOE) de l'ordre per la qual es regula el control metrològic de l'Estat de determinats instruments de mesura.

L'objectiu és assegurar el correcte mesurament d'instruments, aparells, mitjans, sistemes de mesura i programes informàtics que serveixin per a mesurar o comptar.

Segons el director del Centre Espanyol de Metrologia, José Manuel Bernabé, amb això es protegeix als consumidors de mesures incorrectes que puguin anar en contra dels seus interessos.

Per als comptadors d'aigua i gas s'ha establert una vida útil de 12 i 20 anys, respectivament, el gestor del servei haurà de substituir-los assumint el cost d'aquests.

Els comptadors d'aigua i gas que no tinguin 12 i 20 anys podran optar a verificacions, a través de les quals es pot ampliar el període de vida útil per cinc anys successivament.

Per a la substitució dels comptadors d'aigua que hagin de ser canviats s'estableix un termini de cinc anys a partir de la publicació de l'ordre i per als comptadors de gas vuit.

L'ordre també recull les obligacions de revisió d'altres aparells de mesura com els cinemòmetres (radars), taxímetres i etilòmetres, que han de passar una vegada a l'any la verificació.

tracking