Diari Més

Ciència

Descobreixen una petita lluna que fa més de 3 anys que orbita el planeta Terra

L'objecte podria sortir de l'òrbita terrestre l'any 2020 en direcció al sol

Imatge d'arxiu del planeta Terra.

Descobreixen una petita lluna que fa més de 3 anys que orbita el planeta TerraPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Astrònoms de l'ObservatoriStewarsde la universitat nord-americana d'Arizona haurien descobert un segon satèl·lit que orbita el planeta Terra. Aquesta petita lluna és una roca espacial que ha quedat atrapada a l'òrbita del nostre planeta, de moment encara no se sap amb certesa si fa anys o mesos que orbita en aquesta trajectòria i el futur que li espera, ja que podria sortir d'aquesta òrbita i vagar pel sistema solar o arribar a cremar-se en entrar en contacte amb l'atmosfera de la Terra.

Els astrònoms sospiten que almenys hi ha una d'aquestes llunes en l'òrbita terrestre, aquests cossos són tan petits que no sempre són identificats. Fins ara només s'havia detectat una d'aquestes petites llunes, l'anomenada 2006RH120que va orbitar el planeta durant18mesos entre els anys 2006 i 2007.

KacperWierzchosha estat el científic encarregat d'anunciar el descobriment, un especialista de la CatalinaSkySurvey, finançada per la NASA i la Universitat d'Arizona, el passat 25 de febrer a través de Twitter. Aquesta nova lluna mesura entre 1,9 i 3,5 metres de diàmetre.

Segons un professor de física de l'escola secundària de San Francisco, l'objecte podria sortir de l'òrbita terrestre l'any 2020 en direcció al sol, i faria més de3anys que realitza aquest recorregut.

tracking