Diari Més

Salut

Què cal fer si sospito que tinc el coronavirus?

T'expliquem què cal fer en cas de sospita i els símptomes del Covid-19

Pla curt de l'entrada de l'Hospital Clínic.

Unes 25 persones de l'entorn de la dona italiana amb coronavirus hauran d'estar en aïllament domiciliari durant 14 diesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats recomanen que, si tens símptomes com tos, febre i dificultats per respirar, i creus que pots tenir el coronavirus, truquis al 061 i evitis anar directament a urgències o al CAP. A causa de la psicosi general estesa per la societat sobre elCovid-19, t'expliquem què cal fer en cas de sospita.

Quins són els símptomes del coronavirus?

Els símptomes més comuns són la febre, dificultats respiratòries, tos i malestar. Els casos més greus s'han detectat en pacients amb patologies de base com malalties de cor o pulmonars, aquests pacients poden patir pneumònia, insuficiència respiratòria entre altres complicacions.

Quan puc sospitar que tinc el cornavirus?

Des d'aquest dimecres el ministeri de Sanitat ha ampliat el protocol de detecció precoç del coronavirus. Es considera un pacient sospitós de coronavirus si ha estat a la Xina o a qualsevol xona de risc com Itàlia (les regions de la Llombardia, el Vèneto, el Piemont i l'Emília-Romanya), Corea del Sud, Singapur, Hong Kong, Macau i l'Iran. També es considera sospitós aquell pacient amb pneumònia o infeccions respiratòries agudes d'origen desconegut.

Què cal fer si he visitat algunes de les zones de risc?

Si el teu estat de salut és bo, cal fer vida normal. Tot i això, s'aconsella vigilar el teu estat i que aquest no empitjori. En el cas de l'aparició dels símptomes citats anteriorment, cal alertar per telèfon als serveis sanitaris o al 061 i ells valoraran el procediment a seguir.

I si no he viatjat però tinc símptomes?

En aquest cas podria tractar-se d'una grip o alguna infecció viral. Si no s'ha viatjat en zones de risc, ni s'ha estat en contacte amb ningú que hi hagi estat, no cal alarmar-se.

És millor anar a urgències o al CAP?

S'ha reiterat a aquelles persones que tinguin símptomes com tos, febre i dificultats respiratòries, que ho comuniquin a les autoritats sanitàries a través del 061. D'aquesta manera, en cas de donar positiu, es minimitza el risc de contagi a tercers i s'evita la saturació d'urgències.

tracking