Diari Més

Sanitat

La Xina confia a tenir l'epidèmia del coronavirus sota control a finals d'abril

Els especialistes afirmen ara que el país podria no ser necessàriament l'origen del focus de la malaltia

Una dona amb mascareta passejant gossos a la ciutat de Beijing, a la Xina.

La Xina confia a tenir l'epidèmia del coronavirus sota control a finals d'abrilEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El prestigiós pneumòleg Zhong Nanshan, cap de l'equip d'experts mèdics de la Comissió Nacional de Salut de la Xina, va afirmar avui que el seu país confia a tenir el brot de coronavirus sota control a la fi de l'abril vinent.

«La Xina té la confiança a tenir el brot sota control, en termes generals, per a finals d'abril», va dir Zhong en una roda de premsa a Cantón, i va afegir que, «encara que va haver-hi un gran brot a Wuhan, aquest no s'ha estès massivament a altres ciutats».

L'especialista en malalties respiratòries va indicar que el nombre de casos a la Xina va començar a disminuir després del 15 de febrer: «Ja vam dir que el pic havia de tenir lloc a mitjans o finals de febrer donada la forta intervenció de l'Estat i per les cancel·lacions de viatges després de les vacances de l'Any Nou xinès».

Fins avui, l'acumulat de morts a la Xina pel coronavirus se situa en 2.744 i el de casos confirmats, en 78.497, segons l'últim balanç ofert per la comissió, actualitzat fins a la passada mitjanit hora local (16.00 GMT del dimecres).

Del total de casos confirmats, 43.258 continuen actius, un 5% menys. No obstant això, entre aquests pacients hi ha 8.346, un 19,3%, que es troben en estat greu.

La bona notícia és que 32.495 persones han estat donades ja d'alta després de superar la malaltia, un 9% més que el dimarts.

Zhong va assegurar avui que alguns pronòstics d'experts estrangers, com que la Xina registraria més de 160.000 contagiats, «no van tenir en compte la intervenció del Govern xinès».

«El nostre equip va pronosticar al voltant de 70.000 pacients infectats pel virus. Presentem aquestes xifres a una publicació internacional, però el document no va ser acceptat», va assegurar.

També va afirmar que la Xina ara ha «de millorar la cooperació i compartir la seva experiència amb altres països» donat el ràpid augment de casos en països com Corea del Sud, Itàlia o l'Iran.

L'epidemiòleg va sorprendre en afirmar que, encara que l'epidèmia va començar a estendre's al país asiàtic, el primer cas de coronavirus va poder no haver passat a la Xina.

«Quan realitzem els nostres primers pronòstics, només pensàvem en la Xina i no en altres països. Però veiem que s'estan produint brots en altres països. Encara que el brot comencés a la Xina, no necessàriament significa que la Xina fos la font», va afirmar.

Fins avui, les autoritats sanitàries xineses han realitzat seguiment mèdic a més de 652.000 persones que van tenir contacte pròxim amb els infectats, dels quals més de 71.500 segueixen en observació.

A la província d'Hubei, focus de l'epidèmia, s'han registrat 65.596 casos confirmats i 2.641 morts, encara que el número de donats d'alta continua augmentant -2.288 pacients curats en l'última jornada- i se situa ja en 23.200.

Encara que més d'una trentena de països compten amb casos diagnosticats de COVID-19, la Xina acapara més del 95% dels infectats.

Els símptomes de la nova malaltia són en molts casos semblants als d'un refredat, però poden estar acompanyats de febre i fatiga, tos seca i dispnea (dificultat per a respirar).

tracking