Diari Més

Salut

Illa, sobre el coronavirus: «No és necessari tancar fronteres ni portar mascaretes al carrer»

Sanitat diu que la situació del virus canvia «cada hora» però insisteix que «en conjunt, el risc és moderat»

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, al centre, en una imatge d'arxiu.

Illa, sobre el coronavirus: «No és necessari tancar fronteres ni portar mascaretes al carrer»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, assegura que, a hores d'ara, no és necessari tancar fronteres ni portar mascaretes al carrer pel coronavirus. Durant la compareixença a la comissió de Sanitat i a preguntes de l'oposició, Illa ha dit que «en conjunt, el risc és moderat»però ha admès que la situació canvia cada hora i que els escenaris d'actuació s'aniran adaptant en funció del que passi. En aquest sentit, ha remarcat que faran el que determinin els experts i la OMS i ha elogiat «el paper»de les comunitats autònomes en la gestió dels casos detectats. D'altra banda, Illa també ha admès que la situació «ha anat a pitjor»en els últims dies però ha dit que, a hores d'ara, el que es recomana és «detecció precoç».
«Hem d'anar tots a una perquè és un problema global», ha dit. A més, ha avançat que si s'obren nous escenaris, caldrà també coordinació amb altres ministeris per fer-hi front. Malgrat això, ha volgut llençar un missatge de calma. «Als ciutadans els hem de donar informació contrastada i veraç"», ha insistit.

Evitar la discriminació

«Combatem un virus, no a cap grup poblacional», ha dit Illa, que ha remarcat que cap dels casos de persones infectades són de nacionalitat xinesa. El ministre de Sanitat ha demanat a la resta de grups polítics que vagin tots a l'una.

tracking