Diari Més

Salut

Es disparen a internet els preus de les mascaretes

La demanda ha augmentat en un 10.000% i alguns comerciants d'Amazon han començat a especular

Una de les poques mascaretes que queden a la farmàcia Noguera de Girona després que la majoria d'elles s'hagin venut a causa del coronavirus.

Enxampen a un metge d'un hospital de Màlaga robant 300 mascaretesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El brot de coronavirus ha disparat les vendes de mascaretes arreu de l'Estat, i també per internet. A Espanya, segons dades de laFederacióndeDistribuidoresFarmacéuticos(Fedifar) la demanda ha augmentat en un 10.000% i alguns comerciants d'Amazon han començat a especular amb els preus. La companyia està rastrejant les webs per identificar aquests comerciants.

En la secció de salut del gegant de vendesonlineels productes d'higiene com el gel desinfectant de mans o les mascaretes són els més buscats.

L'especulació sobre aquests productes ha fet que els preus es vegin desproporcionadament incrementats. Abans un paquet de 100 mascaretes d'un sol ús valia 3,95 euros i aquest dimarts el preu del mateix producte era de 149 euros. Les mascaretesFFP2que es poden utilitzar més d'una vegada i protegeixen de les micropartícules de l'aire han passat de valer 15 euros a 99, en només tres dies.

Cal reiterar que les autoritats recomanen rentar-se bé les mans i alerten que l'ús de mascaretes no és del tot efectiu.

tracking