Diari Més

Política

El PSC (22,5%) guanyaria les eleccions espanyoles a Catalunya, seguit d'ERC (17,4) i els Comuns (15,2), segons el CIS

ERC, JxCat i CUP perden suport amb relació al 10-N en una enquesta feta coincidint amb la reunió Sánchez-Torra

Meritxell Batet, cap de llista del PSC, introduint la papereta del Congrés dels Diputats al col·legi electoral de l'Escola Pare Poveda de Vallcarca.

Batet demana votar per un país «sense exclusions» i per un «govern fort que acabi amb el desbloqueig»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSC guanyaria les eleccions espanyoles a Catalunya amb un 22,5% dels vots si es tornessin a celebrar, segons el baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) de febrer. ERC perdria la primera posició obtinguda el 10-N i seria ara segona força amb el 17,4% dels vots mentre que els Comuns escalarien fins a la tercera plaça amb el 15,2% de la intenció de vot. JxCat baixaria a la quarta posició amb el 9,4% dels vots, seguit de la CUP amb el 5,4%, el PPC amb el 4,2%, Cs amb el 3,1% i Vox amb el 2,9%. Els partits independentistes perdrien suports amb relació a les eleccions del 10 de novembre de l'any passat en una enquesta fet a principis de febrer, coincidint amb la reunió entre els presidents Pedro Sánchez i Quim Torra.
ERC perdria cinc punts percentuals, JxCat n'obtindria quatre menys i la CUP perdria gairebé un punt percentual de vot. En canvi, els partits que ara formen l'executiu de coalició a l'Estat guanyen força. El PSC augmenta dos punts i els Comuns un punt percentual.

L'enquesta feta pública aquest dijous es va fer de l'1 a l'11 de febrer, quan ja s'havia format el nou govern espanyol, i els percentatges comptabilitzen la intenció directa de vot sumada a la simpatia. Els resultats només amb la intenció de vot dibuixen el mateix escenari.

tracking